A Bayan Millilerimizin, Aday Kadrosu Belli Oldu
Reklam

A Bayan Millilerimizin, Aday Kadrosu Belli Oldu

Çin’de düzenlenen Milletler Ligi Finalleri’nde büyük bir başarıya imza atarak gümüş madalya, İspanya’da düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda ise bronz madalya kazanma başarısı gösteren A Bayan Milli Takımımız, 2018 Milli Takımlar faaliyetleri kapsamında gözünü FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası’na çevirdi.

18 Temmuz 2018 - 22:11

Hazırlık kampı öncesinde açıklamalarda bulunan TVF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Kurtaran Mumcu; “Federasyon olarak genç ve yeni bir milli takım yaratmaya çalıştık.
 
Milletler Ligi’nde aldığımız başarılı sonuçlar milli takımımızın beklentileri çok yüksek seviyelere taşımasına vesile oldu. Savaşçı ve genç bir milli takıma sahip olduğumuz için onlarla gurur duyuyoruz. Oyuncularımıza şans verildiği zaman Türk voleybolunu dünya devleriyle rekabet edecek seviyelere taşıyabileceklerini gösterdiler. Japonya’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’na ise; ciddi kamp ve maç programları ile hazır hale geleceğiz” dedi.
 
A Bayan Milli Takımımızın başantrenörü Giovanni Guidetti ise; “Genç bir kadroya sahibiz ve bu genç kadromuzda motivasyon ve takımın bir parçası olabilmek çok önemli. 17 kişilik geniş kadroyla hazırlık kampına başlayacağız. Hazırlık kampının ardından kadromuz 14 kişiye inecek ancak 14 kişilik kadroyu belirlemek için birçok karşılaşma ve turnuva oynayacağız. Hazırlık kampımızın temel amacı ise; oyuncularımızın çok fazla maç oynayarak form seviyelerini yükseltmek. Hazırlık karşılaşmalarında oynayacağımız oyun ve alacağımız sonuçlardan ziyade takım olarak her geçen gün daha iyi olabilmek için çalışacağız. Milletler Ligi’nde önemli bir başarı elde ettik. Dünya Şampiyonası da bizim için çok önemli bir turnuva. Maç maç düşünerek gitmeliyiz. “ ifadelerini kullandı.
 
A Bayan Milli Takımımız, FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası hazırlık kampı ve çalışmalarına, 26 Temmuz’da İstanbul’da başlayacak. Millilerimiz sırasıyla 6-13 Ağustos’ta Hollanda’da Hollanda Milli Takımı ile 18-21 Ağustos tarihleri arasında ise; İstanbul’da Kanada Bayan Milli Takımı ile ikili kamp gerçekleştirecek ve özel hazırlık karşılaşmaları oynayacak.
 
Hazırlıklarını yoğun bir tempoda devam ettirecek olan A Milliler, 22-26 Ağustos 2018 tarihleri arasında da Antalya’da Belek’te Gloria Kupası’na katılacak. Millilerimiz, Gloria Kupası’nda; Rusya, İtalya ve Azerbaycan gibi güçlü ve zorlu rakipler ile hazırlık karşılaşmaları oynayacak.
 
MONTRÖ TURNUVASI
A Bayan Milli Takımımız, Gloria Kupası’nın ardından İtalya’nın Rimini şehrine giderek kısa bir kamp ile hazırlıklarını sürdürecek. Milliler, kampın ardından 4-9 Eylül 2018 tarihlerinde İsviçre’de düzenlenecek Montrö Turnuvası’na katılacak. Montrö Turnuvası’nda A Grubu’nda yer alacak olan Millilerimiz, Çin, İtalya ve İsviçre ile mücadele edecek.
 
FIVB DÜNYA VOLEYBOL ŞAMPİYONASI
A Bayan Milli Takımız, Japonya’nın ev sahipliğinde 29 Eylül – 20 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenecek FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası’na katılacak. Bu yıl 18. kez düzenlenecek FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası’na ise 24 takım katılıyor. 
 
FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası’nda B Grubu’nda yer alan Millilerimiz, Çin, İtalya, Bulgaristan, Kanada ve Küba ile mücadele edecek. B Grubu’ndaki karşılaşmalar, Japonya’nın Sapporo şehrinde, 29 Eylül – 4 Ekim 2018 tarihleri arasında oynanacak.
 
Grup karşılaşmaların ardından gruplarında ilk 4 sırayı elde edecek takımlar, adlarını 2. Tur’a yazdıracaklar. 2. Tur’da çapraz eşleşmeler sonucunda 2 grup oluşturulacak. Tek devreli lig usulüne göre oynayacak karşılaşmalar sonucunda ilk 3 sırada yer alan takımlar, 3. Tur’a yükselecek.
 
3.Tur’da ise; çapraz eşleşmeler sonucunda 2 grup oluşturulacak. Oynanan karşılaşmaların ardından ilk 2 sırayı alan takımlar, yarı finale yükselecek.
 
FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası; yarı finallerin ardından final etabı karşılaşmaları (final ve üçüncülük maçı) ile tamamlanacak.
 
A Bayan Milli Takımımızın 17 kişilik hazırlık kampı kadrosunda şu isimler yer alıyor:
 
NO
ADI SOYADI
KULÜBÜ
POZİSYONU
1
EDA ERDEM DÜNDAR (K)
FENERBAHÇE
ORTA OYUNCU
2
BEYZA ARICI
ECZACIBAŞI VİTRA
ORTA OYUNCU
3
ZEHRA GÜNEŞ
VAKIFBANK
ORTA OYUNCU
4
ASLI KALAÇ
GALATASARAY
ORTA OYUNCU
5
CANSU ÖZBAY
VAKIFBANK
PASÖR
6
CANSU AYDINOĞULLARI
ÇANAKKALE BLD.
PASÖR
7
ELİF ŞAHİN
KARAYOLLARI
PASÖR
8
MELİHA İSMAİLOĞLU
ECZACIBAŞI VİTRA
SMAÇÖR
9
ŞEYMA ERCAN
TÜRK HAVA YOLLARI
SMAÇÖR
10
HANDE BALADIN
GALATASARAY
SMAÇÖR
11
SALİHA ŞAHİN
KARAYOLLARI
SMAÇÖR
12
TUĞBA ŞENOĞLU
VAKIFBANK
SMAÇÖR
13
MERYEM BOZ
GALATASARAY
PASÖR ÇAPRAZI
14
EBRAR KARAKURT
VAKIFBANK
PASÖR ÇAPRAZI
15
HATİCE GİZEM ÖRGE
VAKIFBANK
LİBERO
16
ŞEBNEM SİMGE AKÖZ
ECZACIBAŞI VİTRA
LİBERO
17
AYLİN SARIOĞLU
NİLÜFER BLD.
LİBERO

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-off 3/4.lük etabı tamamlandı
AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-off 3/4.lük etabı tamamlandı
Vodafone Sultanlar Ligi’nde Play-off Final Etabı’nda 3. Maç Oynandı
Vodafone Sultanlar Ligi’nde Play-off Final Etabı’nda 3. Maç...