Arkas Spor, CEV Şampiyonlar Ligi’ne hazır
Reklam

Arkas Spor, CEV Şampiyonlar Ligi’ne hazır

2019 CEV Şampiyonlar Ligi E Grubu’nda ilk maçını 21 Kasım Çarşamba günü Fransa’nın Tours Volley-Ball takımıyla İzmir’de yapacak Arkas Spor, bilgilendirme toplantısı yaptı.

20 Kasım 2018 - 22:06

Atatürk Voleybol Salonu’ndaki basın toplantısını Arkas Spor Baş Antrenörü Glenn Hoag, Takım Kaptanı Bravo, Kondisyoner Nurcan Celep ve Basın Sözcüsü Uğur Özden katıldı. Dünyanın en önemli turnuvasında yer alacaklarını belirten Hoag, “Şampiyonlar Ligi benim en önemli ve en favori turnuvam. Çünkü bütün takımlar çok iyi ve bizim için daha iyi takımlarla maç yapmak büyük şans olacak. İlk kez Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak oyuncularım var ve gençler için büyük fırsat. Zor bir gruptayız. Böyle güçlü rakipler mücadele edeceğimizi bekliyorduk. Bizim için nerede olduğumuzu görme açısından iyi bir değerlendirme olacak.  

Tüm rakiplerimizin büyük bir voleybol geçmişi var. İtalyan Perugia dünyadaki en iyi takımlardan biri. En iyi pasör çaprazı, en iyi pasör ve en iyi smaçör bu takımda. Bizim için ilginç bir maç olacak. Dinamo Moskova tipik bir Rus takımı, fizikli oyunculardan kurulu. Genel olarak iyi servis yapan blok tutan bir takım. Fransız Tours Volley takımı da dengeli bir takım ve çok deneyimli. Aynı zamanda becerikli ve yetenekli oyuncuları var. Üç takımda farklı ve yüksek seviyeye oyunculara sahip, bizim için iyi bir deneyim olacak.

Gruptan çıkarsak bizim için oldukça büyük bir başarı olacak. Yiğit ve Adis gibi ilk 6’da görev yapan genç oyuncularımız var ve deneyim kazanacaklar. İlk olarak gruptan çıkmayı hedefliyoruz ancak öncelikli hedefimiz gelişim sağlamak.

 Takımın tecrübeli kaptanı Bravo, Avrupa’daki en iyi takımlarından biri olduklarını kendileri gibi rakiplerle karşılaşacaklarını söyledi. Bravo, “İyi takımlara karşı kendimizi geliştirmek için iyi bir şansa sahibiz. En iyisi için mücadele edeceğiz. Çarşamba günkü maç oldukça önemli. Bu takımlarla ne kadar çok oynayıp ayakta kalırsak bizim için büyük kazanç olacak. Ne kadar çok maç, ne kadar çok set bizim için avantaj olacak.

 Arkas Spor Basın Sözcüsü Uğur Özden ise zor bir grubun içinde olduklarını ifade ederek şu açıklamayı yaptı: “Genç oyuncularımıza büyük tecrübe olacak. Statü değişti, 4’erli 5 ayrı grupta mücadele olacak. Önce liderler sonra en iyi ilk 3’ler tur atlayacak. Bu yıl Dörtlü Final oynanmayacak. Grup aşamasından sonra 8 takım eleme oynayarak finale kadar gidecek. Bu yıl CEV Cup’a dönüş olmayacak. Elenen takım için yarışma sona erecek.  Son olarak kadınlar ve erkekler finali aynı ülkede oynanacak. Tüm İzmirli voleybol severleri bu güzel maçlara davet ediyoruz”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vodafone Sultanlar Ligi’nde Normal Sezon Erdi
Vodafone Sultanlar Ligi’nde Normal Sezon Erdi
Mustafa Alpaslan:
Mustafa Alpaslan: "Tüm takımlarımızı kutluyorum"