"Kalitede, başarıda ve istikrarda ısrarlıyız”
Reklam

"Kalitede, başarıda ve istikrarda ısrarlıyız”

VakıfBank Kulübü Başkanı Osman Demren, kadroda istikrara önem verdiklerini ve gelen oyuncuların kulüpte kalitesini arttırdığını söyledi.

11 Ekim 2017 - 16:48

VakıfBank Kulübü Başkanı Osman Demren, kadroda istikrara önem verdiklerini ve gelen oyuncuların kulüpte kalitesini arttırdığını söyledi.

Demren, yaptığı açıklamada, kulüp olarak uzun vadeli planlarla transfer yaptıklarını belirterek, “Transferi ‘bir yıl oynasın, gitsin’ diye yapmıyoruz. En azından 4-5 yıl hizmet edebilecek oyuncular seçiyoruz. O nedenle yabancı oyuncuların en genci hep bizdedir. Bize geldiğinde dünyada iyidir ama yıldız olmamıştır. Geldikten sonra o da üstüne koyuyor. Oyuncular da bizde oynamak istiyor. Sadece parayla ölçülmüyor. Burada oynamak seviye atlamak demek, kaliteyi artırmak demek. Bu dünyanın en iyi oyuncusu kabul ettiğiniz oyuncular için de geçerli” diye konuştu.

Başarıda istikrarlı kadronun önemine değinen Demren, “5 oyuncumuz altyapıdan gelme. Hocamızla 10. yılı yaşıyoruz. Kaptanımız Gözde 19 yıldır VakıfBank’ta. Melis Gürkaynak, 14 yıldır oynuyor” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE LİGİ ŞAMPİYONLUĞUNU İSTİYORUZ’

Osman Demren, VakıfBank’ın elde ettiği başarının üstünde bir derecenin olmadığını dile getirerek şunları söyledi:

“Böyle bir ekibe sahip olduğumuz için gururluyuz. Yeni sezondaki beklentimiz aynı başarıları elde edebilmek. Geçen yıl Türkiye şampiyonluğunu kazanamamıştık. Bu Türkiye liginin gücünü de gösteriyor. Yeni salonumuzda ilk Türkiye ligi şampiyonluğunu da yaşamak istiyoruz. Ligin kalitesini de biliyoruz. Kalitede, başarıda ve istikrarda ısrarlıyız” diye konuştu.

Sporda her zaman kazanmanın mümkün olmadığını vurgulayan Demren, “Bizim Guinness rekorumuz var. 73 maçlık yenilmezlik serisi ve beş kupalık rekorumuz var. Bunun yüz yılda bir olacağını biliyoruz. Amacımız bunu tekrarlamak ve ülkemize yaşatabilmek” şeklinde görüş belirtti.

VakıfBank gibi köklü bir kuruluşu temsil ettiklerini anlatan Demren, şöyle konuştu:

“Vakıfların özellikleri zaten biliniyor. Ülkemizin gücünü, potansiyelini; ülke kadınımızın potansiyelini biliyoruz. Nereye yatırım yaptığımızı biliyoruz, dolayısıyla yatırımın karşılığını bankamıza vermek gibi sorumluluğumuz var. Bizim beklentimiz ‘hep biz şampiyon olalım’ değil. Sporda, her gün yeniden başlıyor. Kalite ve istikrar burada başlıyor. O nedenle altyapıya değer veriyoruz. 23 yaş altı takımımız dünya şampiyonu oldu. Yarısı VakıfBank’ta yetişti. Demek ki bir şeyleri doğru yapıyoruz.”

‘TÜRKİYE’DE MUTLU OLMAK İÇİN HER ŞEY VAR

Kadrolarındaki oyuncuların her zaman Türkiye’de forma giymek istediğini vurgulayan Demren, “Türkiye insanlara sonsuz özgürlük veren bir ülke. Türkiye’de mutlu olmak için her şey var. Oyuncularımız da Türkiye’de her daim oynamak istiyor” değerlendirmesinde bulundu.

‘ÇİN’E YÖNELİK PROJELERİMİZ OLUYOR’

Kadrosunda Zhu Ting gibi önemli bir Çinli oyuncuyu bulunduran VakıfBank’ın başkanı Demren, Çin’e yönelik projeler geliştirdiklerini ancak maç takvimindeki yoğunluk nedeniyle bunu uygulamaya koyma fırsatı bulamadıklarını söyledi.

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) ve Avrupa Voleybol Konfederasyonunun (CEV) maç takviminin yoğun olmasından dolayı bu yöndeki programları uygulayamadıklarını anlatan Demren, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu uzun program içinde ligimiz çok sıkışıyor. Eylül başında toplanabilsek Çin’e gider programları uygularız. Ama oyuncularımız iki gün önce gelebildi. Kendi içimizde buna yönelik küçük şeyler yapıyoruz. Mayısta lig bitecek, oyuncular milli takıma teslim edilecek. Kulübün organizasyon yapabileceği fırsat kalmıyor”

‘SPOR YÖNETİCİMİĞİ TÜRKİYE’DE SIKINTILI’

Demren, Türk sporunun başarısı için ne tür yönetim modellerin uygulanması gerektiği konusunda, “Spor yöneticiliği Türkiye’de sıkıntılı konu, eğitimi de yok. Hep beraber danışarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Başarıda model olduğumuzu biliyoruz. Zaten doğru modele geçtiğiniz zaman başarı ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Kulüplerin faaliyetlerinde harcamalar da yaptığına dikkati çeken Demren, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sporcunun zaten bir ücreti var. Türkiye’de oynatmanın da bedeli var. Sürekli transfer yaparak kolayı seçebilirizsiniz. 4 yabancı yerine 7 yabancı oyuncu alırım, her türlü kupaya talip olurum. Biz yerli oyuncularımız da çabalasınlar diye altyapıya desteği veriyoruz. Yerli oyuncularla pazarlık bile yapmıyoruz, ülkemizdeki seviyeyi yükseltmek için elimizden gelen ücretin en iyisini vermeye çalışıyoruz. Ülke ve kulüp olarak kazanabilir hale gelmemiz lazım.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-off Final Serisinde İkinci Maç Oynandı
AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-off Final Serisinde İkinci Maç...
AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-off 5/6.lık Etabı Sona Erdi
AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-off 5/6.lık Etabı Sona Erdi