Simge Aköz: Üzerine koymalıyız
Reklam

Simge Aköz: Üzerine koymalıyız

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın liberosu Simge Aköz, yeni kadronun elde ettiği başarıyı anlattı.

05 Temmuz 2018 - 14:38

Yeni bir kadro ile Milletler Ligi’nde ikinciliği aldıklarını belirten Aköz, “Bu derecenin ardından Dünya Şampiyonası şimdi daha önemli bir hedef haline geldi. O turnuvada bu başarının üstüne koymamız lazım. Herkesin bizden beklentisi bu” diye konuştu.

FIVB Voleybol Milletler Ligi finalinde ABD’ye şanssız bir şekilde kaybetmesinin ardından ikincilik kürsüsüne çıkan A Milli Takım’da hüzünden çok sevinç vardı. Bunun nedeni ise yeni kurulan bir takım olmasına rağmen tecrübeli rakipler karşısında iyi mücadele etmesiydi. Yakalanan bu uyumu takımın liberosu Simge Aköz’den dinledik.

-Milletler Ligi’ndeki başarıyı nasıl değerlendiriyorsun?
Hem lig, hem milli takım çok yoğun bir tempodan çıktık. Ama Milletler Ligi’nde alınan gümüş madalyanın ardından inanılmaz mutluyum. Çok genç, başarıya aç bir takımla yola çıkmıştık, yeni bir yapılanmanın ilk dönemiydi. Bu açıdan bakıldığında büyük bir başarıya imza attık ve ilki başardık. Bunun için çok gururluyuz.

-Organizasyonun ilk başında böyle bir dereceyi hayal ediyor muydunuz?
Açıkça söylemek gerekirse hiç tahmin etmiyorduk. Çünkü ilk kez beraber oynayan ve genç bir takımdık. Genç ağırlıklı bir kadromuz olduğu için de yeterli tecrübemiz yoktu. Katıldığımız ilk turnuvadan böyle bir derecenin yanında, tecrübe kazanacağımızı hiç düşünmemiştik. Ama inandık ve başardık.

-25 günlük ara size nasıl gelecek?
İnanılmaz iyi gelecek tabii ki. Aylardır yollardayız. Ligden sonra ara vermeden milli takım kampına katıldık. Hepimizin tatile ihtiyacı var. Şu anda bile dinlenmek için sabırsızlanıyorum.

-Sırada Dünya Şampiyonası var. Bunun için neler söylersin?
Milletler Ligi’nde elde edilen ikinciliğin ardından Dünya Şampiyonası bizim için daha önemli ve büyük bir hedef haline geldi. Artık bu başarının üstüne koymamız lazım. Herkesin bizden beklentisi bu. Bizim de kendimizden beklentimiz bu. Dünya Şampiyonası’nda da istediğimiz sonuçlara ulaşacağımızı düşünüyorum.

‘İnanan bir takımız’
Bizi diğer takımlardan ayıran özellik sence nedir?
İnanan bir takım olmamız. Bireysel bir yıldızımız belki yoktu dünya çapında. Ama hep beraber takım halinde oynayınca başarabileceğimizi gördük. Her maçtan sonra biraz daha uyum sorununu atlattık ve bugüne geldik.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vodafone Sultanlar Ligi’nde Normal Sezon Erdi
Vodafone Sultanlar Ligi’nde Normal Sezon Erdi
İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda Finalistler Belli Oldu
İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda Finalistler Belli...