‘Altekma Akademi’ kapılarını açtı
Reklam

‘Altekma Akademi’ kapılarını açtı

Efeler Ligi’ndeki ilk yılında Play-Off tecrübesi yaşayan ve yeni sezon transfer çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan Altekma, bu yıl hayata geçirdiği ‘Altekma Akademi’ ile genç sporculara farklı bir vizyonla kapılarını açtı.

08 Temmuz 2021 - 01:51

Efeler Ligi’ndeki ilk yılında Play-Off tecrübesi yaşayan ve yeni sezon transfer çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan Altekma, bu yıl hayata geçirdiği ‘Altekma Akademi’ ile genç sporculara farklı bir vizyonla kapılarını açtı. İzmir’in yanı sıra birçok şehirden gelen 35 kişilik büyük bir grupla çalışmalara Atatürk Voleybol Salonu’nda başlayan lacivert-beyazlı ekip yaz döneminde sporcuların bilişsel, fiziksel ve teknik gelişimleri için alanlarında uzman eğitmenler ile birebir çalışmalar yapıyor. Sporcuların konaklama, beslenme gibi temel ihtiyaçlarını da karşılayan Altekma Akademi, profesyonel voleybol yaşamına geçişte önemli bir eşik olarak dikkat çekiyor.  

Saha içi eğitimler Baş Antrenör Levent Matmeriçli gözetiminde antrenörler Ömer Tok ve Ahmet Yalçın tarafından verilirken teorik dersler de büyük önem taşıyor. Kondisyon, sakatlık önleyici çalışmalar ve beslenme dersleri Özgür Dükel  gözetiminde yapılırken İngilizce, temel pc kullanımı ve istatistik derslerini Mehmet Gürüler; ‘Hedef belirleme’, ‘Duygu tanıma’, ‘Stres ve kaygı’, ‘Nefes egzersizleri’, ‘Zihinde canlandırma’ konulu eğitimler Kulüp Spor Psikoloğu Beste Norman; anatomi, tedavi ve takviye edici ilaç kullanımı dersleri Kulüp Fizyoterapisti Dr. Aytaç Arsu,  medya eğitimi dersi ise TSYD Asbaşkanı Gazeteci Gökhan Özyurtlu tarafından veriliyor. 

Kendi altyapılarında eğitim görün oyunculara Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden seçilerek gelen sporcuların bir araya gelmesiyle çalışmaların başladığını belirten Antrenör Ömer Tok, “Altekma Akademi fiziksel, bilişsel ve teknik anlamdaki gelişimin sağlandığı organizasyonun bütünüdür. Hedef gördüğümüz sporcuların Efeler Ligi seviyesine ulaşabilmesi için gerekli zemini hazırlayarak onların gelişimini hızlandırmayı amaçlıyoruz. Altekma Spor Kulübü’nün geleceği bu sistemden geçecek. Bu sistem sayesinde her geçen sene daha büyüyerek daha güçlenerek daha çok sporcuya kapılarımızı açarak hedeflerimize ulaşmaya çalışacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AXA Sigorta Efeler Ligi'nde Şampiyon HALKBANK!
AXA Sigorta Efeler Ligi'nde Şampiyon HALKBANK!
VakıfBank’tan 7 sporcusuna veda
VakıfBank’tan 7 sporcusuna veda