Eczacıbaşı VitrA, erteleme maçında galip

Misli.com Sultanlar Ligi 19. Hafta erteleme maçında Sarıyer Belediyespor'u konuk eden Eczacıbaşı VitrA, sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Maça iyi başlayan Sarıyer’i Jordan Thompson’ın hücumlarıyla durduran Eczacıbaşı VitrA, teknik molaya 12-10 önde girdi fakat konuk ekip mücadeleyi bırakmadı ve seti 25-23 aldı.

İkinci sete daha kontrollü başlayan ev sahibi seti 25-19 alırken, kaptan Boskovic 6 sayı ile takımını sırtladı.

Üçüncü sette Beyza Arıcı üst üste yaptığı bloklarla rakibine geçit vermedi ve turuncu beyazlılar seti 25-15 kazandı. Boskovic ve Beyza bu sette 7’şer sayı ile oynadı.

Dördüncü sette kontrolü tekrardan ele geçiren Sarıyer, seti alarak maçı tie-break setine taşıdı.

Eczacıbaşı VitrA, son setin başında farkı açmaya başladı ve saha değişimine 8-5 önde girdi. Turuncu beyazlıların kaptanlarından Simge Aköz yaptığı defanslarla dikkat çekerken, maçı kazanan ekip Eczacıbaşı VitrA oldu.

Karşılaşmanın en skorer ismi 29 sayıyla kaptan Boskovic olurken, Beyza Arıcı 7 blok sayısı ile takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

Eczacıbaşı VitrA:3 – Sarıyer Belediyespor:2 Salon: Eczacıbaşı Spor Salonu Hakemler: İlhami Şenyurt, Mehmet Gül. Eczacıbaşı VitrA: Thompson, Ogbogu, Boskovic, Saliha, Beyza, Elif, Simge (L), Mirkovic, Yasemin, Fatma, Hande. Sarıyer Belediyespor: İrem, Rigdon, Merve, Çağla, Bashnakova, Abdulazimova, Sinem (L), Şeyma, Strumilo, Yaren, Dilara. Setler: 3-2 (23-25, 25-19, 25-15, 17-25, 15-8) Süre: 119 dakika (29,26,23,25,16)

Maç sonu yorumlar

Marco Motta: “Maça başlarken kaybettiğimiz bir önceki maçın biraz etkisindeydik. Yine de bugün sahada galip geldiğimiz için sonuçtan memnunuz.”

Jordan Thompson: “Birinci ve dördüncü sette rakibimiz iyi bir mücadele örneği gösterdi. Daha iyi bir oyun sahaya koyabilirdik. Galibiyetten dolayı takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum.”

Saliha Şahin: “Hafta sonu oynayacağımız zorlu T.H.Y. deplasmanı öncesi kazandığımız için mutluyuz. Bu maç aynı zamanda son erteleme maçımızdı, ligin geri kalanında elimizden gelenin en iyisini yapmak için konsantrasyonumuzu korumaya devam edeceğiz.”