'Türk Finali'nde Şampiyon Eczacıbaşı Dynavit

Çin'in ev sahipliğinde düzenlenen 2023 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası finalinde Türk voleybolu adına tarihi bir gün yaşandı.

Bu yıl Çin’in ev sahipliğinde, Hangzhou şehrinde düzenlenen ve büyük ilgiyle takip edilen şampiyonada kazanmayı başaran Eczacıbaşı Dynavit, Dünya’nın en prestijli voleybol kupalarından birini müzesine götürdü. 2023 yılını şampiyonlukla tamamlayan turuncu beyazlılar, FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonluk kupasını üçüncü kez müzesine götürdü.

Türkiye saati ile 14.30’da başlayan karşılaşmayı Huanglong Sports Center salonunda yüzlerce voleybol sever yerinden takip etti. Dev mücadelede Eczacıbaşı Dynavit, karşılaşmayı; 19-25, 25-23, 25-23, 23-25 ve 15-9’luk set skorlarıyla 3-2 kazandı. Bu skorla altın madalyaya ulaşan turuncu beyazlılarda, orta oyuncu Jovana Stevanovic en iyi orta oyuncu, Elif Şahin en iyi pasör ve takım kaptanı Tijana Boskovic en iyi pasör çaprazı ve şampiyonanın en değerli oyuncusu seçildi.

Final karşılaşmasında; Eczacıbaşı Dynavit’te, kaptan Tijana Boskovic 28 sayı, Hande Baladın 19, Alexa Gray 17, Sinead Jack-Kısal 14 sayıyla galibiyetin kazanılmasında önemli rol oynadı. Eczacıbaşı Dynavit’li oyuncular, 14 blok ve 4 servis sayısı elde etti.

Finalde Türk derbisi

Dünya’nın en prestijli voleybol turnuvalarından olan FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda finalde iki Türk takımı karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz sezon CEV Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşan Eczacıbaşı Dynavit ve VakıfBank, izleyicilere voleybol şöleni yaşattı. Solukların kesildiği finali Eczacıbaşı Dynavit kazanarak toplamda 81. kupasını müzesine götürdü.

Türkiye, dünya voleybolunda tarih yazmaya devam ediyor. Bir yanda 4 kez mutlu sona ulaşarak bu alanda zirvede yer alan Vakıfbank, diğer tarafta 2 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Eczacıbaşı Dynavit mücadele etti. Temsilcilerimizin rekabetinde dünyanın en büyüğü Çin'de oynanan mücadele ile belli oldu.

Eczacıbaşı Dynavit en çok zirvede yer alan 2'inci takım olmak için mücadele etti. 4'üncü kez finalde boy gösteren turuncu beyazlılar, 3. şampiyonluğunu kazandı.

Eczacıbaşı Dynavit - Vakıfbank finali ile Türkiye için bir ilk de yaşandı. İki Türk kulübü ilk kez Dünya Kulüpler Şampiyonası kapsamında birbirlerine rakip oldu. Türkiye, kendisine ait olan "organizasyonda en çok madalya kazanan ülke" rekorunu da geliştirdi. Ay-Yıldızlı bayrağımız, Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın kürsüsünde 18'inci kez yer aldı.

Eczacıbaşı Dynavit:3 - VakıfBank:2 Salon: Dragon Sports Center
Hakemler: Myoi Sumie (JPN), Kang Joo-Hee (KOR)
Eczacıbaşı Dynavit: Hande, Jack, Naz, Voronkova, Stevanovic, Boskovic, Simge (L) (Yaprak, Elif, Beyza, Gray)
VakıfBank: Cansu, Gabi, Zehra, Thompson, Frantti, Ogbogu, Ayça (L) (İdil Naz, Busa)
Setler: 19-25, 25-23, 25-23, 23-25, 15-9
Süre: 131 dakika

İstatistikler için tıklayınız.