Baki Alparslan "Voleybol gönül işidir"
Reklam

Baki Alparslan "Voleybol gönül işidir"

Malatya'da düzenlenen Voleybol müzakeresi sonrasında Malatya İl Temsilcisi Baki Alparslan ile Malatya'da ki voleybolu sizler için Songül Doğan konuştu. İşte Baki Alparslan'ın ağzından Malatya'da voleybol.

22 Eylül 2019 - 20:05 - Güncelleme: 22 Eylül 2019 - 20:09

Sizi tanıyabilir miyiz?
Ben 1982 Malatya doğumluyum. Voleybol ile 2012 yılında tanıştım. Hakem olarak başladım. Daha öncesinde voleybolu severek izliyorum. Hakemlikten sonra Türkiye Malatya Voleybol Hakemlerine Başkanlık yaptım bir dönem. Ve hemen ardından İl Temsilciliği görevine getirildim. 1 yıldır da voleybol İl Temsilciliği görevini yürütüyorum.
 
Malatya İl Temsilcisi olarak ilk icraatınız ne oldu?
Sezonun ortasında İl Temsilcisi olarak işe başladım.  Altyapı ve ligler başlamıştı. Sezon ortasıydı.  Ligler ile ilgili pek çalışma yapamadık. Federasyon ile irtibata geçerek Malatya 'da bir Türkiye kupası ve hemen arkasında bir milli maç düzenledik. Bunların varlığı ile Malatya voleybola doydu diyebilirim. Onun dışında bir çok etkinlik oldu bir çok yemek oldu sporcular, yöneticiler, antrenörler ve sizlerin katılımıyla

TVF Başkan ve yönetim kurulunu, ilişkilerinizi size verdikleri destekleri anlatır mısınız?
Akif Başkan benim nazarımda Türkiye'nin görüp görebileceği en iyi başkanlardan birisi. Bunun sebebi öncelikle herkese kapısının açık olması. Sporcusu olsun antrenörü olsun, biz olalım, kim olursa olsun giden herkesle muhatap oluyor. Kapısı her zaman açık. Türkiye Voleybol Federasyonu olarak En iyi federasyon oldu. Avrupa Şampiyonası burada oldu, Dünya Şampiyonu olan kulüplerimiz var, Bayanlarda Avrupa ikincisi olduk, Erkek Milli Takımımızla Avrupa dördüncülüğümüz  var. Yani federasyon olarak dört dörtlük çalışmalarımız var. Sonuna kadar destekliyoruz. Bizimle de her şekilde Başkanından en kenardaki çalışan arkadaşımıza kadar bizim ile bire bir ilgileniyor. Birebir çözüm odaklılar. Hiç bir şekilde karşılığını görmediğimiz bir çalışma ile karşılaşmadık.
 
Bu görevin size avantajları ve dezavantajları ne oldu?
Sadece voleybolu seviyorduk  daha  çok sevmemize sebep oldu. Dezavantajları ailemizden zaman ayırmak zorunda kaldık, işlerimizden zaman ayırmak zorunda kaldık.  En büyük katkısı sevdiğimiz işi yapıyoruz. Sevdiğimiz insanlarla, sevdiğimiz camiadayız bize en büyük katkısı bu.
 
Hakem, antrenör, sporcu ve il müdürlüğü ile nasıl bir çalışma içindesiniz?
Bizim İl Müdürlüğü ile hiç bir şekilde problemimiz yok. Aksine çok olumlu ve çok  koordineli şekilde çalışıyoruz. İl Müdürümüz olsun vekilleri olsun bütün çalışanları olsun her anlamda bize destekler. Hiçbir şekilde taleplerimizi geri çevirmiyorlar.  Tam vaktinde yerine getiriyorlar. Bir çok antrenör ile de sürekli beraberiz ve her yere beraber gidiyoruz.

Malatya Voleybol Hakemleri ve gözlemcileri Derneği'nin nasıl destekleri var?
 Hakem arkadaşlarımız Malatya Hakem ve Gözlemciler Derneği özellikle Furkan Başkan ve Özgür Başkan ile olan ilişkilerimiz çok çok iyi düzeydeler. Attığımız her adımı beraber atıyoruz . Yaptığımız her etkinliğe gittiğimiz her yere beraber gidiyoruz.
 
Fabrika voleybol nerelerde ne aşamada?
Fabrika voleybol Malatya'da ilk açılışı 2017 yılında oldu. 2017 den 2018 yılına kadar 22 kayıt ile gitti. Daha sonra kayıt sayısı tamamen bitmişti.  Ama biz göreve geldikten sonra tekrardan faal haline getirdik. Şuan  65 kayıtlı öğrencimiz var. 2 tane antrenörümüz var. Dört dörtlük bir şekilde eğitim vermeye devam ediyorlar. Kayıt sayıları da  her gün artıyor. Yaklaşık dört beş aylık bir çalışma ile şuan 65 tane fabrika voleybolda yetiştirdiğimiz öğrenci var.
 
Malatya'da Milli Takımı ağırlamak nasıl bir duyguydu?
Böyle bir şeref herkese nasıp olsun isteriz. Yaptığımız her şeyde yerel yönetimlerin, özellikle Çöşnük Belediye Başkanı'nın çok büyük destekleri oldu. Her konu da her yerde yanımızda oldular. Milli takımı sadece biz ağırlamadık. Malatya'nın esnafı da ağırladı. Kuaföre gittik para ödetemedik, Kaysı almaya gittik kayısı ikramlarından korkar olduk. Hani maça  çıkmadan bu kadar kayısı yiyecekler diye. Milli ruh olunca Malatya çok başka bakıyor olaya. Malatya sahip çıktı. Çok güzel ağırladılar. Malatya halkı tamamı çok güzel ağırladı. Bizim içinde çok büyük gururdu. Umarım başkanımız bunu her zaman yapar. Bu duyguyu bize her zaman yaşatır.

Malatya ilinde voleybola gönül verenleri nasıl sıralarsınız?
Öncelikle Mehmet Çınar Başkanımı yine söylüyorum çünkü bize çok çok destekleri oldu.
Ama gönül verenler emin olun verdiğimiz voleybol müzakeresine katılan o insanların tamamı ve katılamayan ve mazeretlerini bildiren bir çok dostumuz. İsim vermeye kalksak sıralamanın altından kalkamayız.Voleybol seyircisi de çok, gönül vereni de çok, seveni de çok inşallah daha da çok olacak.
 
Malatya 2018 - 2019 Voleybol Sezonu Erkekler AXA Sigorta Kupa Voley finallerine ev sahipliği yaptı. Finaller ile ilgili düşünceleriniz neler?
Bunda da ilkleri yaşadık. İlk de demeyelim aslında 20 yıl evvel önce Galatasaray-Fenerbahçe derbisi bize nasip oldu. Ambiyans çok güzeldi, katılım çok güzeldi, voleybol seyircisi oradaydı, futbol seyircisi yoktu. Ve o derbiye rağmen tek bir olay, kavga ve  problem çıkmadı. Tek bir hakaret bile edilmedi. Ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Yeri geldi günlük 2 saat uykuyla çalışmak zorunda kaldılar. Özgür Hocam, Mehmet Ali Hocam, Furkan Hocam günde 2 saat uykuyla yetinmeye  çalıştılar. Bu tempo on güne yakın sürdü az bir zaman değildi. Sonunda Fenerbahçe'nin kupayı alması, burada voleybola insanların doyması , seyircilerin coşkusu bizi de fazlasıyla onure etti, duygulandırdı. İnşallah başkanımızın destekleri ile daha güzel işler yapılacak.
 

Kaynak: Röportaj: Songül Doğan

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vodafone Sultanlar Ligi’nde Normal Sezon Erdi
Vodafone Sultanlar Ligi’nde Normal Sezon Erdi
Mustafa Alpaslan:
Mustafa Alpaslan: "Tüm takımlarımızı kutluyorum"