Boğazın Sultanları’nda Hedef Avrupa
Reklam

Boğazın Sultanları’nda Hedef Avrupa

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından corona virüs salgını nedeniyle play off final maçları oynatılmadan Sultanlar Ligi’ne yükseltilen Sarıyer Belediyespor, gözünü Avrupa’ya dikti.

07 Temmuz 2020 - 12:21

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na konuşan Kulüp Başkanı Hayrettin Dereli, “En büyük hedefimiz Avrupa kupalarında oynayacak bir takım oluşturmak” dedi.

Geçtiğimiz sezon final maçında mağlup olarak bir üst lige çıkma şansını kaybeden Sarıyer Belediyespor, bu yıl hedefine ulaştı. Bursa’da oynanan play off maçlarına finale yükselmeyi başaran Boğaz’ın Sultanları, TVF’nin aldığı karar ile pandemi süreci nedeniyle final müsabakalarını oynamadan Vestel Venus Sultanlar Ligi’ne yükseldi.

“BUNA BAŞARACAK GÜCE SAHİBİZ”

“Pandemi süreci her alana etki ettiği gibi sporu da ciddi anlamda olumsuz etkiledi” diyen Dereli, “Bursa’da oynanan play off maçlarının final serisini salgın nedeniyle oynayamamıştık. Fakat takımımız o maçları da kazanacak güçteydi. O müsabakalarda herhangi bir sürpriz ile karşılaşacağımızı düşünmüyorduk. TVF’nin erteleme kararının ardından final serisini oynamaya hak kazanan takımların bir üst lige yükseltilmesi konusunda çağrıda bulunmuştuk. Federasyonda bu başarıyı göz önünde bulundurdu ve Sultanlar Ligi’ne yükseltti. Sarıyer Belediyespor olması gereken yerde. Açıkçası takımımızın en üst lige olması Sarıyer Belediyesi içinde en büyük vizyonlardan biri. Çünkü her yerde adı geçecek. Sarıyer’in marka değerini daha da yükseltecek. Tabi tüm bunlar Belediye Başkanımız Şükrü Genç’in desteği olmadan gerçekleşemezdi. Bizim en büyük hedefimiz bu sene olmasa bile gelecek sene Avrupa kupalarına katılmak. Buna da başaracak güce ve hırsa sahibiz” ifadelerini kullandı.

“ASANSÖR TAKIMI OLMAYACAĞIZ”

Ligde kalıcı olmak istediklerini söyleyen Dereli, “Bu ligin en önemli takımlardan biri biziz. Kesinlikle ligin asansör takımı olmayacağız. Transfer çalışmalarımızı bu bilinçle yaptık. Bu doğrultuda mevcut kadromuzdan 8 oyuncu ile yola devam ediyoruz. Tabi altyapıdan gelen genç sporcularımız da var. Dış transferde de 7 oyuncuyu kadromuza kattık. Azerbaycan Milli Takımı’nın kaptanını transfer ettik. Amerika’dan yetenekli bir genç oyuncuyu getirdik. Ayrıca takımımızı sırtlayacağını düşündüğümüz bir pasör çaprazı aldık. Toplamda 14 oyuncu ile sözleşme imzaladık. Transferlerin yanı sıra federasyonun kriterleri doğrultusunda Bahçeköy’deki spor salonunda çalışmalar yapıyoruz. Salonun altından su çıkıyordu. Bu tadilat ile birlikte tahta döşemeler yapılıyor. Sahanın kenarlarına kameralar koyulacak. Bu sayede top içeride mi dışarıda mı belli olacak. Naklen yayınlar için kamera yerleri yapılacak. Hakemlerin yerleri ve basın bölümü belirlenecek. 1 ay içerisinde tüm tadilatın bitmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

“SPORCULARIMIZI ALTYAPIDAN YETİŞTİRECEĞİZ”

Pandemi sürecinin spora etkisini değerlendiren Dereli, “Biz altyapımıza çok önem veriyoruz. Sporcularımızı oradan yetiştireceğiz. Fakat alt yaş kategorideki takımların programı henüz federasyon tarafından açıklanmadı. Bu yüzden sporcularımızla bir araya gelemiyoruz. Açıkçası bu salgın süreci birçok şeyi olumsuz etkiledi. Temmuz ayı itibariyle A takım oyuncularıyla bir araya geldik. Sporcuların sağlık kontrolünden geçmesini sağladık. Bu bile sıkıntılı bir süreç. Test yaptırmak için hastaneye gidiyorsunuz fakat kaymaklık üzerinden yapılması gerektiğini söyleyip test yapmak istemiyorlar. Biz de ilgili

makamlarla gerekli yazışmaları yaptık” şeklinde konuştu.

SARIYER’DE ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Dereli sözlerini şöyle tamamladı: “Bu hafta içerisinde oyuncularımız koşulara başlayacak. Çalışmalarımız için Nişantaşı Üniversitesi’nin salonu uygun gözüküyor. Yakın bir süreçte de federasyon sezonun başlama tarihini ve maç takvimini açıklayacak. Şahsen haftada 2 maç yapılacağını düşünüyorum. Çünkü gelecek Nisan ayında ligin bitirilmesi amaçlanıyor. Milli Takımımız olimpiyatlara gidecek, Avrupa kupalarında maçlar oynanacak.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda Finalistler Belli Oldu
İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda Finalistler Belli...
İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu
İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda Yarı Final...