Filenin Sultanları, Tokyo vizesi için sahaya çıkıyor
Reklam

Filenin Sultanları, Tokyo vizesi için sahaya çıkıyor

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 7-12 Ocak tarihlerinde Hollanda'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri'nde mücadele edecek.

06 Ocak 2020 - 18:17

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 7-12 Ocak tarihlerinde Hollanda'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri'nde mücadele edecek. Avrupa ikincisi apoletiyle elemelerde yer alacak olan Türkiye, B Grubu'nda Almanya, Belçika ve Hırvatistan ile karşılaşacak. Filenin Sultanları, grubundaki ilk maçını yarın TSİ 15.00'te Almanya ile oynayacak. Ardından 8 Ocak'ta gruptaki ikinci maçında TSİ 15.00'te Hırvatistan ile mücadele edecek olan Milliler, 10 Ocak TSİ 18.30'da ise Belçika ile gruptaki son maçını oynayacak. 

Kadınlar 2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri Kamerun (Afrika), Tayland (Asya), Hollanda (Avrupa), Kolombiya (Güney Amerika) ve Dominik Cumhuriyeti (Kuzey Amerika) olmak üzere beş Kıta Konfederasyonu'nda oynanacak. 

OLİMPİYAT ELEMELERİ STATÜSÜ

Hollanda'nın ev sahipliğinde Apeldoorn şehrinde yapılacak 2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri'nde grup etabında oynanacak karşılaşmaların ardından ilk iki sırada yer alacak takımlar, yarı finale yükselecek ve yarı finalde çapraz olarak eşleşecek. Yarı finalde galip gelen takımlar, finalde şampiyonluk için mücadele edecek. Finalde şampiyonluğa ulaşacak takım, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde edecek. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na gidecek takımın belirleneceği final maçı ise 12 Ocak Pazar günü TSİ 19.30'da oynanacak.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 14 kişilik kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

PASÖRLER: Naz Aydemir Akyol (Fenerbahçe Opet), Cansu Özbay (VakıfBank)

PASÖR ÇAPRAZLARI: Meryem Boz (Aydın B.Şehir Bld.), Ebrar Karakurt (VakıfBank)

SMAÇÖRLER: Hande Baladın (Eczacıbaşı VitrA), Meliha İsmailoğlu (VakıfBank), Şeyma Ercan (Türk Hava Yolları), Tuğba Şenoğlu (Atlasglobal Yeşilyurt), Fatma Yıldırım (Fenerbahçe Opet)

ORTA OYUNCULAR: Eda Erdem Dündar (Fenerbahçe Opet), Zehra Güneş (VakıfBank), Aslı Kalaç (Galatasaray HDI Sigorta)

LİBEROLAR: Simge Aköz (Eczacıbaşı VitrA), Ayça Aykaç (Atlasglobal Yeşilyurt)

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri'ndeki maç programı şu şekilde:

7 Ocak: TSİ 15.00 Almanya – Türkiye 

8 Ocak: TSİ 15.00 Hırvatistan – Türkiye 

10 Ocak: TSİ 18.30 Türkiye – Belçika 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vodafone Sultanlar Ligi’nde Normal Sezon Erdi
Vodafone Sultanlar Ligi’nde Normal Sezon Erdi
İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda Finalistler Belli Oldu
İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda Finalistler Belli...