Galatasaray ile Tunç Holding arasında iş birliği anlaşması...
Reklam

Galatasaray ile Tunç Holding arasında iş birliği anlaşması imzalandı

Galatasaray Spor Kulübü ve Tunç Holding A.Ş. arasında futbol ve kadın voleybol takımlarını kapsayan iş birliği anlaşmasına imza atıldı.

17 Ağustos 2021 - 21:43

Galatasaray Spor Kulübü’nün internet sitesinde yer alan haber şöyle:

Kulübümüz ile Tunç Holding arasında iş birliği anlaşması imzalandı

Galatasaray Spor Kulübü ve Tunç Holding A.Ş. arasında futbol ve kadın voleybol takımlarımızı kapsayan iş birliği anlaşmasına imza atıldı. Anlaşmaya göre Tunç Holding A.Ş. Galatasaray Futbol A Takımı’nın çorap sponsoru ve voleybol takımının ise forma yaka sponsoru oldu.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda gerçekleşen iş birliği anlaşmasının basın lansmanı Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Köksal Ünlü ve  Tunç Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer Azaphan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Sözlerine ülkemizdeki yaşanan felaketler konusunda üzüntüsünü dile getirerek başlayan Köksal Ünlü, kıymetli bir iş birliği anlaşmasına imza attıklarını belirterek şu açıklamaları yaptı:

“Çok kıymetli bir iş yapıyoruz. Buna başlamadan önce hepimizin son 10 günde çektiği sıkıntılarla ilgili bir iki cümle etmek isterim. Ege’de, Akdeniz’de yaşadığımız yangınlar, ardından Karadeniz’de yaşanan sel felaketi… Sonrasında Afganistan’da yaşanan büyük insanlık dramı, büyük göç bunlarla ilgili insanlık olarak çok üzülüyoruz. Sel de yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Başsağlığı diliyoruz. Yakınlarına da sabırlar diliyoruz. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız.”

“TÜM GALATASARAYLILARDAN BENZER REFLEKS BEKLİYORUZ”

“Burada bir araya gelmemizin sebebi Sayın Dinçer Azaphan’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı Tunç Holding’in, Futbol A Takımımıza çorap sponsoru olması ve Kadın Voleybol Takımımıza forma yaka sponsorluğu. Çok kıymetli bir sponsorluk. Dünyamızın ve ülkemizin zor şartlar yaşadığı ekonomik ortamda bir Galatasaraylının ki Dinçer Bey’in Galatasaraylılığını bireysel olarak bilmeyen yok. Ancak şöyle kıymetli Dinçer Bey, kurumsal olarak Galatasaray’a katkıda bulunmak istediğini söyleyip, bu konuda insiyatif alıp açıkçası bizleri kamçılayan bir durum yarattı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bir yıllık bir anlaşma yapıyoruz. Bu anlaşmanın içinde hem Kadın Voleybol var hem Futbol A Takımı çorap sponsorluğu var. Böyle dönemde tüm Galatasaraylılardan benzeri refleksleri bekliyoruz. Biraz daha hızlanmak adına bu sponsorluk işlerinde Dinçer Bey’in gösterdiği alicenaplığı kurumsal anlamda Galatasaray’ın içine taşımalarını tüm Galatasaray camiasından canı gönülden diliyorum. Kendisine de peşinen teşekkür ediyorum.”

Süper Lig’de kazandığımız Giresunspor maçında Marcao Teixeira ve Kerem Aktürkoğlu arasında yaşanan hadise ile ilgili gelen soru üzerine Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Köksal Ünlü şu yanıtı verdi:

“Fatih Hoca’nın söylediği gibi ben de böyle bir şey görmedim. Dün gece yaşanan talihsiz olaydan sonra maçın hem arkasından Başkan ve Fatih Hoca, bir araya geldiler. Önce bir durum değerlendirmesi yaptılar. Ben de kendileriyle görüştüm. Tabii kabul edilebilecek bir şey değil. Bu olayın mağduru Kerem. Ama öte yandan bu boyutta olmaması gereken şeyler sahada olabiliyor. Fakat bir idari karar gerektiriyor. Teknik heyet sadece dünkü olayla ilgili değil, geneliyle bir kapsamlı bir rapor hazırlıyor. Bugün içerisinde bize iletecekler. “

“Bizler yargıç değiliz. Bu da zaten bir adli dava değil. İdari bir durum. İdari bir ceza söz konusu. Yapılan işle ilgili mutlaka bir cezai yaptırım uygulanacaktır. İdari kararı vermeden önce teknik heyetin bize detaylı bilgi vermesini istedik. Sanıyorum öğlen saatlerinde rapor bize ulaşır. Ondan sonrasında görüşüp bir karar alacağız. Bugün %99 bir karar çıkacaktır. Çıkması da lazım. Böyle şeyler hiçbirimizin görmediği alışkın olmadığı şeyler. Öfke patlaması da olabilir. Adrenalinin tetiklediği bir kontrolsüzlük olabilir. Sonuçta olmaması gereken şeyler. Bununla ilgili idari bir yaptırım mutlaka uygulanacaktır. Bugün içerisinde kamuoyuna duyururuz.”

“DİNÇER BEY’İN GALATASARAYLILIĞINI HERKES BİLİYOR”

Dinçer Azaphan’ın Galatasaray’a verdiği katkıların çok kıymetli olduğunu vurgulayan Ünlü, “Dinçer Azaphan’ın Galatasaraylılığını bilmeyen yok. Ama Dinçer Azaphan bireysel olarak vardı. Bir şeyler yapıyordu. O da konuşuluyordu. Bu dönemde ülkenin de durumu belli dünyanın da belli. Sponsorluk çok kıymetli. Dinçer Azaphan, bunu kurumsal olarak; Tunç Holding olarak taşıdı. Enerjide, akaryakıtta, inşaatta ciddi işler yapan bir şirket. Ama bugüne kadar bir şekilde olmamış. Bize nasip oldu. Kurumsal olarak bizim yapmak istediğimiz Galatasaray’ı bir yere oturtmak. Kurumsal anlamda büyük bir yapı. Tunç Holding, Galatasaray ile aynı yerde duruyor. Bu sponsorluk şöyle bir taraf alırken diğeri veriyor. Diğer taraf verirken öbür taraf alıyor. Birliktelik kıymetli. Yoksa bireysel olarak Dinçer Bey’in Galatasaraylılığını herkes biliyor. Katkılarını da biliyor. Bunu Galatasaray markası ile Tunç Holding markası arasında bir araya getirmek, kurumsal anlamda bir mukaveleye dökmek çok kıymetli. Örnek olacaktır diye düşünüyorum. Bir kez daha Dinçer Bey’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Stat isim sponsorluğu hakkında gelen soru üzerine Köksal Ünlü, “Onunla da ilgili kısa bir bilgi vereyim. Bizim vaadimiz de vardı. Ön protokolümüz de vardı. Hala var. Ancak üç firmayla görüşmüştük. Ön protokol ve ciddi ilerliyorduk. Gelinen noktada biten mukavelemiz devam ettiğinde bir takım rüçhan hakkı kullanımı durumu var. Oraya kadar geldiğimizde bunu Türk Telekom’a bildirmemiz gerekiyordu. Bunu da bildirdik. Bu arada bizim ajandamızda hiç olmayan başka sponsor talipler çıktı. Esas hikaye Galatasaray’ın haklarını ve değerini garanti ve teminatlarla mukaveleye dökebilmek. Yurt dışından görüşme yaptığımız ve ön protokol yaptığımız yetki aldıktan sonra kağıda dökmek istediğimiz mukavelede bir teminat mektubu sıkıntısı ortaya çıktı. Biz Galatasaray’ın hiçbir hakkını, garantisi ve teminatı olmadan -bunlar zaman içinde yapılmış maalesef- herhangi birine devretmeyeceğiz. Taraftar da basın da soruyor: ‘’Gelir gelmez yapacaktınız?’’ Tamam ama geçmişten gelen Türk Telekom ile olan mukavele şartlarını detayıyla yeni öğrenebildik. Bu arada yeni sponsor adayları da ortaya çıktığı için şu kararı aldık ‘Sırf yapmış olmak için, taahhüdümüz için orada içinde hem forma sponsorluğu hem stat isim hakkı vardı. Forma sponsorluğumuz iyileştirilerek bunun altını çiziyorum, zaten bir yıl daha vardı. İyileştirilerek devam edecek. Stat isim hakkı da başka bir yerde yeni bir sponsorluk taleplerinin de gelmesiyle daha ciddi bir yere geldi. Değerini bulup, sadece vermiş olmak için vermek değil; garantileri ve teminatlarıyla olmasını planladığımız için acele etmiyoruz. Kısa vadede yakın bir tarihte bu işi bitireceğiz. Bir kez daha altını çizmek istiyoruz. Bir şeyi yapmış olmak için yapan bir yönetim zihniyetimiz yok. Önceliğimiz Galatasaray ve Galatasaray’ın menfaatleri.

Kadın Voleybol Takımımızın hedefinin Avrupa’da final ve şampiyonluk olduğunu söyleyen Ünlü, “Sadece kadın voleybolunda değil. Sponsorları iş ortağı olarak görüp, onların da idareye katkısını istiyoruz. Kadın voleybolun da biliyorsunuz Orkun Darnel, şube koordinatörlüğü yapıyor. Mevcut bir pozisyon vardı onun iyileştirilmesi… Yönetim Kurulu’ndan arkadaşımız Turhan Bey de sorumlu. Avrupa’da başarılı olacak, hatta final ve şampiyonluk yakalayacak bir takım kurmak bunu planlıyoruz. Ancak bildiğim kadarıyla Şubat ayında hızlanacak. Biz geldiğimizde transfer dönemi geçmişti. Yapılması gerekenler vardı. Plan Galatasaray Kadın Voleybol Takımı’nın Avrupa’da final ve şampiyonluk kovalaması adına yapılanmaya gidiyoruz.” yorumunu yaptı.

“GALATASARAY’A SPONSOR OLMAK ÇOCUKLUK HAYALİMDİ”

Tunç Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer Azaphan ise sponsorluk anlaşmasıyla ilgili şunları şöyledi:

“Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Sevgili başkanım Köksal Bey’e çok teşekkür ediyorum. Çok güzel ağırladılar, bu süreçte çok güzel ilgilendi kendisi. Başta başkanımız Burak Elmas’a, yönetim kuruluna, Rezan Bey’e, Galatasaray Televizyonu’na, Bahri Bey’e, herkese çok teşekkür ediyorum. Bizi Galatasarayımızın yanında logomuzu kabul ettiler. Şükranlarımı sunuyorum. Tunç Holding olarak Kadın Voleybol Takımımız ve Futbol Takımımıza iki branşta sponsor olmak benim çocukluktan beri hayalimdi. Ta ki Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen Stadı’ndan beri inşallah bir gün formaya sponsor olurum diyordum. Allah bugün nasip etti. Çok teşekkür ediyorum. Bu sadece 2021-2022 sezonunda değil diğer yıllarda da ben takımımım yanında, arkasında olacağımı ben buradan söz veriyorum size. Tekrar Burak Elmas başkanıma ilgisinden dolayı Köksal Bey’e, yöneticilere bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca takımımızı dünkü galibiyetinden dolayı kutluyorum, Kerem kardeşimize de geçmiş olsun diliyorum. Sponsorlukta da Fatih hocama bir teşekkür etmek istiyorum. Kimseyi aramadan önce onunla bir fikir alışverişi yaptık. O da sağ olsun beni yönlendirdi yeni yönetime, yeni başkanımıza. Manevi desteğinden dolayı sayın hocama çok çok teşekkür ediyorum.”

Kendisine yöneltilen Marcao sorusuna da “Köksal başkanımın da dediği gibi gereken zaten yönetimimizi ve Fatih hoca nezdinde yapılacaktır. Ben de dün evde maçı seyrederken hiç beklemediğim bir hareketle karşı karşıya kaldım. Kapı komşum kendisi, Marcao yan tarafımda oturuyor. Sürekli görüşürüz ama hiç böyle agresif tavrının olacağını hiçbirimiz beklemiyorduk. Tekrar Kerem’e de geçmiş olsun. Futbol bu, olağan şeyler. Galatasaray taraftarının hiç aklı kalmasın hocamız ve başkanımız gereğini yapacaktır en kısa zamanda.” yanıtını verdi.

Dinçer Azaphan, “Galatasaray Spor Kulübü’nde yöneticilik gibi bir düşünceniz var mı?” sorusuna ise şöyle cevap verdi:

“Yönetici olmak veya yönetim kurulu üyesi olmak tabii ki şeref verir bana ama şu an için öyle bir şey düşünmedim. Tabii ki başkanımızdan bir teklif gelirse hayır demem. Galatasaray taraftarı olarak yönetici değil taraftar olarak da her zaman kulübümün yanında olmak benim için maddi ve manevi yetiyor ama görev verilirse de seve seve alırım, şeref de duyarım. Başkanlık sürem de doldu, yöneticilik sürem de doldu. Dediğim gibi şu an benim tek derdim Galatasaray’a hizmet etmek, taraftarlara hizmet etmek. Taraftarlar sağ olsun her zaman ilgi ve alaka gösteriyor, ben de onları az çok mutlu ediyorum. Elimden geldiğince sevindirmeye çalışıyorum. Sağda solda konuşuluyor şunu yapıyor, bunu yapıyor diye ama ben bunları hiçbir zaman karşılık beklemeden yaptım. Bugüne kadar da GSStore’dan en fazla alışveriş yapan, en fazla katkıda bulunan şirket ve şahısım. Belki de sponsorluk için bu yönetimi seçtim.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TVF Plaj Voleybolu Kulüpler Türkiye Şampiyonaları başlıyor
TVF Plaj Voleybolu Kulüpler Türkiye Şampiyonaları başlıyor
Halkbank'ta Slobodan Kovac ile yollar ayrıldı!
Halkbank'ta Slobodan Kovac ile yollar ayrıldı!