Giovanni Guidetti: Evde kal lider ol
Reklam

Giovanni Guidetti: Evde kal lider ol

İtalyan çalıştırıcı bu krizin fırsata çevrilebileceğini vurgulayarak, “Okuyun, araştırın. Yeni şeyler öğrenin. Lider olmak için illa koç olmaya gerek yok. Herkes her işte yapabileceğinin en iyisini yaparak lider olabilir” dedi.

15 Nisan 2020 - 17:04

İtalyan çalıştırıcı bu krizin fırsata çevrilebileceğini vurgulayarak, “Okuyun, araştırın. Yeni şeyler öğrenin. Lider olmak için illa koç olmaya gerek yok. Herkes her işte yapabileceğinin en iyisini yaparak lider olabilir” dedi.

AMilli Kadın Voleybol Takımı ve VakıfBank Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti, SABAH okurlarına evde vakit geçirmek için tavsiyeler verirken, gündemi de değerlendirdi. İşte Guidetti’den 5 ipucu:

1-EVDE kalanlar her şeyden önce erken kalkmalı bence… Bu size çok daha fazla enerji verecektir ve bundan sonra normal hayata geri dönmek daha kolay olacaktır.

2-DÜZENLİ spor yapın, bu çok önemli… İnsanların normal hayatında gerçekten spor için çok vakti yok. Ama şimdi evde olanlar için bunu değerlendirmek için anlamlı bir zaman olabilir. İnterneti açarsanız, ekipman gerektirmeyen milyonlarca güzel antrenman programı var. Her gün en az 40-45 dakika yapın. Herkese yoga yapmasını öneriyorum. Çünkü herkesin daha esnek bir vücuda ihtiyacı var. Açma ve germe herkes için iyidir. Çünkü bilgisayarın önünde çok fazla kalıyoruz ve çok fazla oturuyoruz. Spor gerçekten zorunlu.

3-KİTAP okuyun. Sadece kurgusu olan kitaplar okunmaması gerekiyor. Harika insanların biyografilerini okuyun ya da dinleyin.

4-İNSANLARLA iyi vakit geçirin. Evinizde ailenizle aktiviteler yapın, keyifli vakit geçirmeye özen gösterin.

5-YENİ bir şeyler öğrenmek için çevrimiçi kurslar almaya çalışın. Yeni şeyler öğrenmenin çok güzel yolları var. Beslenmeyi öğrenmek, zihinsel becerilerinizi geliştirmek, bedeninizi öğrenmek. Lider olmak için illa koç olmaya gerek yok. Herkes her işte yapabileceğinin en iyisini yaparak lider olabilir. Bunlar benim beş ipucum.

‘SONSUZ TEŞEKKÜRLER’

Tüm dünya Koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Yaşadığımız süreci siz nasıl değerlendirirsiniz?
Bu salgın tüm dünyayı durduran bir şey… Umuyorum ki bir an önce bu durum sona erer. Önemli olan hepimizin sağlıklı bir şekilde bu süreci atlatabilmesi. Hepimizin sağlığı için canla başla çalışan insanlar ve sektörler mevcut, onlara da sonsuz teşekkür etmek gerek.

‘UZAK DA OLSAM GÖZÜM ÜZERLERİNDE’

Çalışan bir koç olarak ise bu durumdan dolayı oyuncularımı göremiyorum. Antrenman yapamıyoruz. Ama onları bu dönemde aktif tutmaya çalışıyoruz ve formda kalmaları için uğraşıyoruz. Bu sezonun devam edip etmeyeceğini bilmiyorum ama gelecek sezon için bir başlangıç olacak. Profesyonel sporcular çizgilerinden asla çıkmamalılar. Bu yüzden her oyuncuya evde her gün yapması gereken bir ödev veriyoruz; 40-50 dakikalık fiziksel aktiviteler şeklinde. Onlar da kendi takım arkadaşlarıyla birlikte kendilerini zorluyorlar. Çünkü hepsini sıralamaya koyuyoruz. Eğlenceli ve keyifli ilerliyor.

ŞİMDİ DAHA MEŞGULÜM!

KENDİM de daha iyi olabilmek için bu zamanı değerlendiriyorum. Bu yüzden sabahın erken saatlerini kendim için ayırıyorum. Çünkü kızım uyandıktan sonra fazla vaktim kalmıyor. Bu yüzden normal hayatımdan çok çok daha meşgulüm. Ben ve eşim kızımızla ilgileniyoruz. Her zaman bizden birine ihtiyaç duyuyor. Onu olabildiğince eğlendirmeye çalışıyoruz. Bu çok fazla enerji ve zaman gerektiriyor. Ama iyi bir enerji ve iyi bir zaman…
ÇOK OKUYORUM ÖĞRENİYORUM

Kitap okumanın önemine değindiniz. Ne tavsiye edersiniz, siz kimleri okuyorsunuz?

Şu anda Robin Sharma’nın birkaç kitabını okuyorum. Richard Bach’ın Martı Jonathan Livingston kitabını ve Coelho’nun Simyacı kitabını okudum, çok benzer kitaplar bence. Ayrıca sesli kitap dinlemeyi ve biyografi okumayı seviyorum. Nelson Mandela, Martin Luther King veya Rahibe Theresa biyografilerinden bir şeyler öğreniyorum. Bu insanların neden efsanevi olduğunu anlamaya çalışıyorum. Gandhi gibi… Neden Gandhi, Gandhi oldu? Çok ilginç geliyor. Steve Jobs, okumak için ilginç bir biyografiydi. Bu insanların ne yaptığını bilmek benim için ilham verici. Sporculara, diğer sporcuların hayatını okumanın yanında ve farklı bakış açıları öğrenecekleri kitapları da denemeyi öneririm.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eczacıbaşı Dynavit finali bırakmadı
Eczacıbaşı Dynavit finali bırakmadı
AXA Sigorta Efeler Ligi'nde Şampiyon HALKBANK!
AXA Sigorta Efeler Ligi'nde Şampiyon HALKBANK!