Belediye başkanı istemedi, Samsun takımı ligden çekildi

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Kadınlar 1. Lig’de mücadele eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü’nde Başkan Süleyman Taşdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in sıcak bakmaması sebebiyle kadın voleybol takımını ligden çektiklerini açıkladı.


Belediye başkanı istemedi, Samsun takımı ligden çekildi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü için karar verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in sıcak bakmadığı Anakent Spor Kulübü’nün Kadınlar 1. Ligi’ne katılmayacağı Kulüp Başkanı Süleyman Demirtaş tarafından açıklandı.    

Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz tarafından 2014 yılında kurulan Anakent Spor Kulübü’nde şok bir gelişme yaşandı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Voleybol Kadınlar 1. Ligi’ne katılmama kararı aldı. Demir’in bu kararı Samsun spor kamuoyunda tepki ile karşılanırken, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Anakent Spor Kulübü Başkanı Süleyman Demirtaş, ligde kalma maliyetini göz önünde bulundurarak böyle bir karar aldıklarını söyledi.

“Kararı, istişare yaparak aldık”

İstişare yaparak bu kararı aldıklarını dile getiren Demirtaş, “Yaptığımız toplantıda giderleri masaya yatırdık. Ligde kalma maliyetini göz önünde bulundurarak böyle bir karar aldık. Geçmişten gelen ve yapılandırılmış 4 milyon TL borç ödüyoruz. Yeni sezon bizlere artı bir borç yükü getireceğini düşünerek, maliyet hesapları yaparak bu sezon lige katılmama kararı aldık. Gönül ister ki Sultanlar Ligi’nden de bir takımımız olsun. Fakat sonuca baktığımızda her çalışma maliyete dayanıyor. Bu maliyetleri düşünmek durumundayız” şeklinde konuştu.

“Farklı bir politika yürütme kararı aldık”

Anakent Spor Kulübü olarak farklı bir politika yürütme kararı aldıklarını dile getiren Demirtaş,”Büyükşehir Belediyesi olarak hangi branşlarda var olmalıyız diye düşündük. Sonrasında ise Samsunlu milli sporculara sahip çıkacağız. Bütün branşlara altyapıdan başlayacağız. Okullar, ASKF ve spor adamları ile görüşmeler yaptık. Bundan sonra altyapıdan yetişen yıldızlar Samsun Büyükşehir Belediyesi adına müsabakalara katılacak. Bunu da şöyle yapacağız. Sporcuyu yetiştiren antrenör ve sporcuya da destek vereceğiz. Sporcunun kazandığı başarı karşısında da ödüllendireceğiz. Voleybol da dahil bütün branşlarda sıfırdan başlayacağız” dedi.

“İsim hakkı vermeyeceğiz”

Voleybol 1. Ligi’ne katılmama kararı alındığını belirten Demirtaş, “Kulübün isim hakkını satma gibi bir düşünceleri olmadığını ifade ederek Anakent Spor kulübü satılık değildir” dedi.