Avrupa Şampiyonu Milliler yurda döndü

Hırvatistan ve Bosna Hersek’in ev sahipliğinde düzenlenen CEV U19 Genç Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı 3-2 yenerek 2. kez Avrupa Şampiyonu olan 19 Yaş Altı Genç Kız Milli Takımı yurda döndü.


Avrupa Şampiyonu Milliler yurda döndü

2020 CEV U19 Genç Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda final mücadelesinde üstün bir oyunla Sırbistan’ı 3-2 mağlup ederek 2. kez Avrupa Şampiyonu olan 19 Yaş Altı Genç Kız Milli Takımı kafilesi yurda döndü.

U19 Genç Kız Milli Takımı oyuncuları ve teknik heyeti ile Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Mert Üçoklar’ın yer aldığı milli takım kafilesini, TVF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Kurtaran Mumcu, TVF Kurumsal İletişim Pazarlama Birimi Müdürü Sezgin Eren ve çok sayıda basın mensubu karşıladı.

“Bizi destekleyen güzel ülkeme teşekkür ediyorum”

Yurda dönüşte açıklamalarda bulunan 19 Yaş Altı Kız Milli Takımı Başantrenörü Şahin Çatma, “Dün 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları vardı, iki zaferi bir arada yaşadık. Sırbistan çok önemli, dünya voleybolunda ekol olmuş ülkelerden biriydi. Finalde 2-1 geriden gelerek final maçını kazandık. Hayırlı olsun, bizi destekleyen güzel ülkeme çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Milli takımın alt yaş gruplarının çok başarılı olduğunu kaydeden Çatma, “Bir önceki sene 16 yaş altı takımımız Avrupa şampiyonu olmuştu. Bir önceki sene dünya şampiyonasında ilk dörde kalmıştık. Bizim için önemli olan A Milli Takım’a güzel oyuncular yetiştirebilmek. Şampiyonluk da gelince daha güzel oluyor” ifadelerini kullandı.

“Şampiyonlukla döndüğümüz için mutluyuz”

U19 Genç Kız Milli Takımı kaptanı Çağla Salih ise şunları kaydetti:

“Ülkemize şampiyonlukla döndüğümüz için mutlu ve gururluyuz. Bu anları hayatımız boyunca unutmayacağız. En başından beri çok emek verdik. Hep bu anı hayal ettik. Bizi izleyen, destekleyen herkese teşekkür ediyoruz. Şanssızlığımızı kırdık, maça da onu düşünerek çıktık. Final maçının Sırbistan’la olması bizi daha çok etkiledi.”

“30 Ağustos olması bizim için çok değerliydi”

Avrupa Şampiyonası’nın en değerli oyuncusu (MVP) seçilen İpar Kurt, “30 Ağustos olması bizim için çok değerliydi. Sahaya sadece kazanmak için çıktık ve bu bizi daha çok etkiledi. Çok mutluyum, çok gururluyum” dedi.

Koronavirüs salgını sebebiyle uzun bir ara verdikten sonra voleybol oynamaya başladıklarını ifade eden Kurt, “Bunun sonrasında 2 aylık bir kamp süreci geçirdik. Her gün turnuvanın final gününü hayal ederek çalıştık. Bu da bizim kazanmamızı sağlayan tek şey olabilir. 2021 yılında düzenlenecek U20 Dünya Şampiyonası’nda da madalya hedefimiz var. İnşallah, orada da kürsü görmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

“Kendim ve Türk Milleti adına çok gurur verici”

U19 Genç Kız Milli Takımı pasörlerinden Lila Şengün, “Çok iyi bir derece yaptık. Bizden istenileni tam karşılığı ile verdik. Takım adına ve kendi adıma çok mutluyum. İnşallah daha nice başarılara” dedi.

Avrupa Şampiyonası’nda en iyi pasör seçilmesi ile ilgili de konuşan Şengün, “En son Kosova’da en iyi pasör ödülü almıştım. Özellikle 30 Ağustos’ta hem bu şampiyonayı kutlayıp hem de ödül almak kendim ve Türk milleti adına çok gurur verici” diye konuştu.

Koronavirüs salgını sebebiyle verilen arada ellerine top değmediğini dile getiren Şengün, “Yaptığımız antrenmanların temposu çok düşük. Ama biz bunun üstesinden çok iyi geldik. Çok zor bir süreçten çıkıp çok iyi toparladık. Koronavirüs sürecinden sonra geçirdiğimiz 50 günde herkes deli gibi çalıştı. Hakkını da verdiğimizi düşünüyorum” dedi.”

En iyi libero ödülünün sahibi Gülce Güçtekin ise, “Turnuvanın başından beri şampiyon olmak için çalıştık. Her zaman inandık ve şampiyon olduk. Son maçın Sırbistan ile olması bizim için daha önemliydi. Maça inanarak çıkmıştık. O gün de şampiyon olacağız dedik ve olduk. Çok mutluyum. Birbirimize kenetlendik ve asla bırakmadık. Hepimiz ilerleyen senelerde A Takımda olmak istiyoruz. Bu milli formayı her zaman giymek istiyorum” şeklinde konuştu.