Doğanyüz: "2020, hayat ve spor adına zor bır yıl oldu"

Voleybolx.com editörlerinden İrem Er, Karayolları'nın tecrübeli antrenörü Hüseyin Doğanyüz ile sizler içi özel bir söyleşi gerçekleştirdi...


Doğanyüz:

"Şanslı iki takımdan biriyiz"

Karayolları Voleybol Takımının baş antrenörü olan Hüseyin Doğanyüz kısa süre önce yakalandığı covid virüsü ile ilgili ilk başlarda hafif geçirdiğini ama daha sonra ciğerlerinin de etkilendiğini söyledi. Doğanyüz, "Bu sürece adapte olabilmek adına çok dikkat ettik. Sezonun ilk başlarında önemli oyuncularımızdan bazıları virüse yakalandı ama erteleme istemedik. Yeşilyurt maçına bu oyuncularımız olmadan çıktık" dedi. Doğanyüz ayrıca voleybolx.com ile yaptığı özel söyleşide "Ligde erteleme oynamayan Aydın ve biz varız, şanslı iki takımdan biriyiz “ diyerek sözlerine ekledi.

“Karayolları’nın misyonu sürecek”

Yeni yıla girerken ilk olarak gelecek yılki takımın yapılanmasını sorduğumuz Doğanyüz, takımdan ayrılan Symone Abbott’ın sezona çok iyi başladığını belirtti ve tecrübeli antrenör sonrasında mental sorunlar yaşadığını düşündüklerinden Karayolları’nın ligde kalabilme ve yükselebilmeleri adına yollarını ayırdıklarını açıkladı. Seda Aslanyürek’in takıma tecrübe kattığını ve ablalık yaptığını söyleyen Doğanyüz, " Transfer sezonunda yeni oyuncuların gelip gelmeyeceğini öngörmenin zor olduğunu söyleyen Doğanyüz. Kontratı biten genç oyuncularımız var. Her zaman olduğu gibi gidenlerin yerine yenileri gelecek. Bu süreç Nisan- Mayıs gibi belli olur ama Karayollarının genç oyuncular yetiştiren ve voleybola hizmet eden misyonu var bu misyonu sürdürecektir. "

“Öğrenmek kadar öğrendiğini sahada uygulamak da önemli”

Sporcular çok iyi kadroların içinde yer aldıklarında kendilerini değerli hissediyorlar ama kendilerini değerli hissederken aynı zamanda sonraki dönemlerini riske ediyorlar. Çünkü genç yaştaki oyuncuların kendilerini geliştirebilmeleri için oyunda zaman almaları, risk almaları ve deneyim kazanmaları gerekir. Bulunduğu takımın şampiyonluk maçında bir sayı bile alamadan, bir blok, bir servis atamadan kadroda bulunuyorsa, tabi ki bu süreç bir tecrübe oluyor ama o sene onun için oyun anlamında boş geçiyor. Öğrenmek kadar öğrendiğini sahanın içinde uygulamak da önemli. Yeni nesil güvenli limanda olmayı istiyor, büyük takımlarla daha yüksek bütçeli kontratlar imzalayalım istiyor ama bilmiyorlar ki 2-3 sene sonunda o bütçelerin hepsini kaybedecekler çünkü oynamadığı sürece bu spor adına değer kazanmıyor. Her genç oyuncu oynayabilecekleri takıma gitmeli ve tecrübelendikçe yüksek bütçeli büyük takımlara giderler “dedi.

“Eşim tıkandığım zamanlar bana çok yardımcı oluyor”

Eski voleybolcu Tanya Doğanyüz ile evli olan tecrübeli antrenör, " Antrenör olarak şanslıyım eşim Rus voleybol kültüründe yetişen bir oyuncu o yüzden antrenörlüğe başlangıcımda bana çok yardımcı oldu. Benim vizyonumun, ufkumun ve görgümün açılmasına yardımcı oldu. Tıkandığım zamanlar bana çok yardımcı oluyor. Kızım da voleybola zar zor başladı şimdi çok seviyor onun hayatı oldu. Kızım voleybolu severek oynasın yeter " dedi.

“Karayolları her sene başında ligden bu sene düşer!”

Karayolları için her sene ligden düşecek gözüyle bakıldığını söyleyen Doğanyüz, “Her zaman genç oyuncularımızla buna cevap verdik. Bu yıl içinde öyle başladı ama şu an öyle değil. Oynadığımız maçlarda karşı takımın tek oyuncusunda 35-40 sayı istatistik çıkıyor. Biz takım oyunu oynuyoruz. Hiçbir zaman bir oyuncunun performansı bizim maçımızı etkilemiyor. Biz takım oyununu sahaya iyi yansıttığımızı düşünüyorum. Sadece oyuncular değil tüm kulüp takıma büyük destek oluyor. 4 yıldır aynı ekiple çalışıyorum ve benim en büyük şansım onlar. İşlerin de çok iyiler çok sabırlı ve çalışkanlar bu iyi görüntünün mimarları onlardı. (Sadık Şatıroğlu,.Ali Gönencan, Mehmet Yılmaz, Canberk Akyıldız ve Mustafa Temel) Ayrıca Karayolları Spor Kulübü Ankara’nın en iyi salon imkanına sahip kulübüdür. Ankara’da 4 salonu olan tek kulüp biziz. Buda başkanımız Kamuran Yazıcı’nın başarısıdır" dedi.

"2020, hayat ve spor adına zor bır yıl oldu"

Son olarak voleybolseverlere yeni yıl mesajı yollayan Doğanyüz, "Hiç alışık olmdıgımız bir yıl yaşadık. 2020, hayat ve spor adına zor bır yıl oldu. 2021 yılının bütün insanlık adına önce saglık ve huzur getırmesini diliyorum, tüm voleybol severlere voleybolx aracılığı ile iyi yıllar dilerim" dedi.