Guidetti "Tempolu bir yaz dönemi bizi bekliyor"

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın başantrenörü Giovanni Guidetti, 2021 yılı için açıklanan A Milli Takım kadrosunun ardından Türkiye Voleybol Federasyonu’nun resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.


Guidetti

İtalyan başantrenör yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Voleybol adına oldukça tempolu bir yaz dönemi bizi bekliyor. Sırasıyla Voleybol Milletler Ligi, Tokyo Olimpiyat Oyunları ve Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edeceğiz. Sezon boyunca sporcuların performansını titiz bir şekilde gözlemledik. Covid-19 pandemisinde oyun oynamayı tecrübe ettik. Tüm bu gözlem ve tecrübelerimizle birlikte, pek çok unsuru göz önünde bulundurarak milli takım oyuncu seçimlerimizi iki grup şeklinde planladık.

1.gruptaki sporcularımız ilk turnuvamız olan Voleybol Milletler Ligi’nde oynayacak. Sporcularımızı Olimpiyat Elemeleri’nden, milli takım kadrosuna ve gelişimine sağladıkları katkılardan dolayı zaten tanıyoruz. Kadroda bir de bu sezon Misli.com Sultanlar Ligi’nde başarılı performans sergileyen, milli takıma katkı sağlayabileceğini düşündüğümüz oyuncular yer alacak.

Bu grubun dışında oluşturduğumuz ikinci bir grup daha var. 2. grupta ise sezon boyunca ligde iyi performans gösteren milli takımda olma şansı daha az veya hiç bulunmayan oyuncular var. Önümüzdeki kamp dönemi ile milli takımdaki çalışma sistemimizi ve bizi öğrenip tanımaya başlayacaklar.

Uzun soluklu ve yoğun geçecek yaz döneminde, pandemiden dolayı nelerle karşılaşacağımızı henüz bilmiyoruz. Beklenmedik sakatlıklar, COVID-19 vakaları veya bazı sebepler ile turnuvalara götüremeyeceğimiz oyuncular olabilir. Bu gibi durumların yaşanma ihtimaline karşı 2. gruptaki genç ve potansiyelleri yüksek oyuncu grubumuz, önümüzdeki turnuvalarda A Milli Takımda yer alma şansı bulabilecek. Tüm ihtimallere, her türlü duruma hazırlıklı olmak adına, 2. grup oyuncularımız antrenmanlarını İstanbul’da sürdürecek.

Ayrıca bu genç kadro, gelecek için de milli takımımızın oluşumunda önemli roller alacaktır.

Bu yıl oynayacağımız her turnuvanın ayrı bir hedefi ve önemi var. Voleybol Milletler Ligi’ndeki hedefimiz; Olimpiyat Oyunları’na en iyi şekilde hazırlanarak Tokyo’da bizimle olacak en iyi durumdaki oyuncuları seçmek ve kadromuzu oluşturmak. VNL’deki her maçımızı kazanmak için oynayacağız ama asıl hedefimiz kadromuzdaki bütün oyuncularımıza şans vererek Tokyo’ya gidecek ana kadroyu belirleyebilmek olacak.

Tokyo’daki Olimpiyat Oyunları’na gelince, oldukça zorlu bir grupta yer alıyoruz. İlk hedefimiz gruptan çıkabilmek. Gruptan çıktığımız takdirde her şeyin mümkün olduğunu düşünüyorum. Gruptan çıkmak aynı zamanda çeyrek finaldesiniz ve madalya için savaşmaya sadece 1 maç uzaklıktasınız demek! Bu yüzden gruptan çıkmak bizim için oldukça önemli bir hedef.

Son 2 Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda kürsüde yer aldık ve çok iyi işler başardığımızı düşünüyorum. 1 bronz ve 1 gümüş madalyamız var. Bu performansımızı 2021 Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda da korumaya çalışacağız.”