Ataman Güneyligil "Savaşan bir takımımız var bu sene"

Galatasaray HDI Sigorta Kadın Voleybol Takımının Misli.com Sultanlar Ligi 9. hafta mücadelesinde Nilüfer Belediye’yi 3-0 mağlup ettiği karşılaşma sonrası Başantrenör Ataman Güneyligil, oyuncular Alexia Ioana Caratasu ve İlkin Aydın, Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.


Ataman Güneyligil

Güzel bir galibiyet aldıklarını belirten Başantrenör Ataman Güneyligil, karşılaşmayla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Taraftarlarımızı özlüyoruz tabii. Bugün biraz daha kalabalık bir taraftar topluluğumuz vardı. 7 bin kişilik salonda 500-600 kişi az kalıyor. Daha kalabalık istiyoruz. Özellikle hafta sonu ve futbol maçının olmadığı günler daha çok seyircimizi bekliyoruz. Takım elinden geleni yapmaya çalışıyor. Savaşan bir takımımız var bu sene. Bizi ateşlerlerse ve daha fazla destek olurlarsa seviniriz. Güzel bir maç oldu bizim için. Ritimsiz bir maç oldu baştan sona kadar. İki takım da çok fazla servis karşılama hatası ve basit hatalar yaptı. Bizim için önemli bir galibiyetti. 3 günlük maç arasında 3’te 3 ile bitirmek önemliydi. Şimdi haftada bir oynamaya başlayacağız. Biraz dinlenme fırsatı olacak. Açıkçası bu maçtan korkuyordum antrenman ve maç programımızın yoğunluğu dolayısıyla. Bugünü güzel bir şekilde kazanarak geçtiğimiz için çok mutluyum.”

Kadın cinayetleriyle ilgili kendisine yöneltilen soruya yanıt veren Güneyligil, şunları söyledi:

“Ahlaki olarak çok yozlaştığımızı düşünüyorum maalesef. Bu da onların bir sonucu. Başak Cengiz’e Allah rahmet eylesin. Sevenlerine başsağlığı diliyorum. Çok acı bir durum. İnsanlara saygı ve sevgi eğitimi verilmeli. Sadece kadına değil, herkesin birbirine karşı garip bir sertlik ve kavga halinde gidiyoruz sokakta bile. Nezaket çok önemli ve nezaketi elden bırakıyoruz. Yozlaşmamızın en büyük göstergesi de bu. Biraz daha nezaket ve empati her şeyi aşacaktır diye düşünüyorum.”

3-0 kazandıkları için çok mutlu olduğunu belirten Alexia Ioana Caratasu, “Taraftarlarımızın gelip bizi desteklediği için ve maçı kazandığımız için çok mutluyum.” dedi.

Sözlerine taraftarlara teşekkür ederek başlayan İlkin Aydın, “Bizi desteklemeye gelen herkese çok teşekkür ediyoruz. Onlarla birlikte maç oynamak gerçekten çok heyecan verici. Daha da güzel ve enerjik geçiyor maçlarımız. Çok mutluyuz onlarla birlikte olduğumuz için. 3-0 bittiği için de ayrıca mutluyuz. Çok çalışıyoruz çünkü çok tempolu geçen bir sezon. Maçların 3-0 sonuçlanmaması bizim de daha iyi dinlenmemize, kafa olarak haftayı daha rahat kapatmamıza neden oluyor.” ifadelerini kullandı.