Filenin Efeleri, Avrupa Altın Ligi’ne Galibiyetle Başladı

A Milli Erkek Voleybol Takımı, CEV Altın Lig’e iyi bir galibiyetle başladı.


Filenin Efeleri, Avrupa Altın Ligi’ne Galibiyetle Başladı

A Milli Erkek Voleybol Takımı, CEV Altın Lig’e iyi bir galibiyetle başladı. Elazığ Fırat Üniversitesi Spor Salonu’nda Slovakya’yı konuk eden Milliler salondan seyircisinin de muhteşem desteğiyle 3-0 galip ayrıldı.

Türkiye’ye galibiyeti getiren setler 25-15, 25-20 ve 25-20 şeklinde sonuçlandı.

Karşılaşmayı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Valisi Ömer Toraman, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, TVF Milli Takımlardan Sorumlu YKÜ Bahar Mert, TVF Basından Sorumlu YKÜ ve Basın Sözcüsü Mustafa Alpaslan, TVF Disiplin Kurulu Başkanı Yaşar Sezikli, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren ve Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş da izledi.

Elazığlı voleybol severler karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi. Fırat Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan müsabakayı 8000 kişi izledi. Tribünlerin tıklım tıklım dolu olduğu maç Elazığ tarihinin de ilk milli maçı olarak kayıtlara geçti.

Avrupa Altın Ligi’ne galibiyetle başlayan Millilerimizde Adis 27 sayıyla en skorer isim olurken; ona Vahit Emre 9, Yiğit 6, Burak 5, Bedirhan 3, Faik Samed ve Mert 1 sayıyla eşlik etti.

TÜRKİYE:3 - SLOVAKYA:0
SALON: Fırat Üniversitesi
HAKEMLER: Jasmin Husejnovic (Bosna Hersek), Burhan İlhan (Türkiye)
TÜRKİYE: Arslan, Burak, Faik Samed, Adis, Yiğit, Vahit Emre, Volkan (L) (Beytullah (L), Mert, Murat, Efe, Bedirhan)
SLOVAKYA: Firkal, Macuha, Mlynarcik, Pokopec, Kovac, Bartak, Turis (L) (Scerba, Meciar, Gulak, Smolej)
SETLER: 25-15, 25-20, 25-20
SÜRE: 1 saat 10 dakika (21′,23′,26′)

Filenin Efeleri, karşılaşma sonrasında galibiyeti Elazığlı voleybol severlerle birlikte kutladı. TVF Başkanı Üstündağ da karşılaşmanın ardından sahaya inerek galibiyetle dolayı tüm takımı tebrik etti.

A Milli Erkek Voleybol Takımımız,  Avrupa Altın Ligi’ndeki ikinci maçında 1 Haziran çarşamba günü deplasmanda Portekiz ile karşılaşacak.

CEV Avrupa Altın Ligi’nin son iki organizasyonda namağlup şampiyon olan milli takımın grubunda Slovakya ile Portekiz yer alıyor.

Gruplarını ilk sırada tamamlayan takımlar ve final grubuna ev sahipliği yapacak ülke, Dörtlü Final müsabakaları oynamaya hak kazanacak.

CEV Avrupa Altın Ligi Dörtlü Finali’nde ilk iki sırada yer alacak takımlar, FIVB Challenger Kupası’nda mücadele etme hakkı elde edecek.

FIVB Challenger Kupası’nda şampiyon olan takım ise önümüzdeki yıl FIVB Voleybol Milletler Ligi biletini alacak.