Nihan Güneyligil "Bu sene güzel olacak her şey”
Reklam

Nihan Güneyligil "Bu sene güzel olacak her şey”

Galatasaray HDI Sigorta Bayan Voleybol Takım Menajeri Nihan Güneyligil, Galatasaray Televizyonu’nda yayınlanan Melisa Çizmeci’nin sunduğu Gün Ortası programına konuk oldu.

22 Haziran 2019 - 17:14

Nihan Güneyligil’in açıklamaları şu şekilde:

“Galatasaray armasının olduğu yer hep en yukarıdır”

“Galatasaray'daki bütün branşları sayarsam futboldan, satranca kadar her anlamda aile ortamı var. Biz voleybol şubesi olarak da bunu hep ön planda tutmaya çalışıyoruz. Dostluğun, yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu sporculara vermeye çalışıyoruz. Benim Galatasaray'da 6. yılım. 4 yılı sporcu olarak, 2 yıl ise yönetici olarak geçti. Aramıza katılan hiçbir yabancı arkadaşımız 1 haftanın dışında yabancılık yaşamadı. Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası kapsamında başarılı bir sezonla kapattığımızı düşünüyorum. Kadın takımı hakkında konuşmak gerekirse, ilk başlarda beklemediğimiz mağlubiyetlerle başladık sezona. İnsanların gözünde Galatasaray Voleybol Kadın Takımı’nın bu sene düşme adaylarından olduğunu, düşmese bile en alttan kendisini kurtarmaya çabaladığının sıklıkla konuşulduğu bizim kulağımıza geldi. İlk yarının bitimine doğru görmeye başladı insanlar. Yüksek bütçeli takımlarla mücadele ettiğimiz Sultanlar Ligi'nde rakiplerine kök söktüren, sonuna kadar savaşan, en iyisini yapmaya çalışan bir ekip olduğumuzu gösterdik. Güzel bir sonuçtu. Gönlüm ister ki her zaman Galatasaray armasının olduğu yer en üst, en büyüktür, en yukarıdır. İmkanlar dahilinde yapılacak ne varsa Sultanlar Ligi ve Türkiye Kupası özelinde yaptığımızı düşünüyorum. Avrupa Kupası için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ne yazık ki, bu sene güzel olacak her şey.”

“Eczacıbaşı maçı aklımda kalan en keyifli maçtı”

“Doğru zamanda doğru hamleyi yapamayıp rakip takıma verdik maçı. Aklımda kalan keyifli maçlardan biriydi Eczacıbaşı maçı. Bizim asıl ruhumuzu yansıtan maçlardan bir tanesiydi. Oyuncu kalitesi yüksek olan bir takıma karşı sergilenen o mücadele uzun zaman unutulmayacak herhalde. Bunun dışında üzüldüğüm maç sezon başındaki Ankara'da oynanan Karayolları maçıydı. Hiç beklemiyordum bu mağlubiyeti. Özel durumlardan dolayı takımıma katılamamıştım. İstanbul'da bilgisayar ekranından izliyordum maçı iki kere bilgisayar yere düştü. Beklemediğiniz mağlubiyetler üzüyor sizi. Oyuncularınıza ve ekibe güveniyorsunuz ama ne yazık ki topun yuvarlak olması, talihsizlik, şansızlık oluyor. O yüzden o maç unutmak istediğim maçlardan biridir.”

“CEV Cup Finali’ndeki atmosfer inanılmazdı”

“Galatasaray çok büyük bir camia. Takımına aşkla bağlı olan taraftar gruplarının olduğu bir camia. Final müsabakasındaki kalabalık konuşurken bile tüylerimi diken diken ediyor. İnanılmaz keyifliydi. Erkek maçı olduğu halde keşke sahaya girebilsem diye kenarda çırpındım. Çok güzel bir atmosfer vardı. Kadın ve erkek takımımız önümüzdeki sezon keyifli hale gelecekler. Her şey yüklenmek, bitmek üzere. Buradan sizin aracılığınızla yeniden seslenmek istiyorum. Ben artık o görüntüyü gördükten sonra daha aşağısını görmek istemiyorum. Çünkü Galatasaray camiası, taraftarıyla bütün olmuş bir camia. Branşlarımızı ayırmaksızın birbirimizin arkasında duralım.” 

“Güldeniz çok önemli bir transfer”

“Öncelikle ben bir takımda imkanlar ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda yerli oyuncularımıza daha çok önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ne kadar kaliteli yerli oyuncunuz varsa bunu yabancı arkadaşlarla süsleyip kurguyu çok daha rahat ortaya koyabiliyorsunuz. Güldeniz de bu anlamda bizim için önemliydi. Sonuçlandırabildiğimiz için gerçekten mutluyum. Onun için de, bizim için de hayırlı olmasını diliyorum. Onunla aynı sahada ter döktüğüm için, onun neyi ne kadar isteyeceğini ve ne kadar iyi bir Galatasaraylı olduğunu çok iyi biliyorum. Hepimiz için hayırlı olsun.”

“İhtiyaçlarımız doğrultusunda transfer yapıyoruz”

“Aidiyet duygusunu özümseyebilen kişileri, imkanlarımız ve ihtiyaçlarımız doğrultusunda tercih ediyoruz. Keyifli bir takım olduğunu düşünüyorum. Açıklanmayan ve etrafta dolaşan iddialar var, tamamen sonuçlandığında bizler ve sizler aracılığıyla taraftarlarımıza resmi anlamda açıklayacağız. Başkanımız Sayın Mustafa Cengiz, Voleybol Şubesinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Okan Böke, aslında her biri bütün Yönetim Kurulu’ndaki büyüklerimiz başarılı olabilmek için, bir adım daha ileriye gidebilmek için ne gerekiyorsa gece gündüz bizimle irtibat halindeler, her zaman yanımızdalar. Sayın Okan Böke'nin desteğinin nasıl olduğunu kurduğumuz takım ile görebileceksiniz.”

“Spor içinde şanssızlıklar olabiliyor”

“Geçtiğimiz yıl Romanya takımı ile oynadığımız maç benim için gerçekten talihsizlikti. Spor içindeki şanssızlıklardan bir tanesiydi. Olmayacak bir zamana denk geldi, telafisi yoktu. Olabilir böyle şeyler, sporda kazanmak kadar kaybetmek de var. İkisi de kendi içinde çok keyifli duygular. Kaybetmenin verdiği o hırs, kazanmanın verdiği o rahatlık hissi de çok keyifli. Olmasını istemezdim ama yeni sezonda gidebileceğimizin en sonuna kadar gidebileceğimiz bir ekip olacak. İnşallah her şey istediğimiz gibi gider, talihsizlikler ve kısmetsiz sakatlıklar yaşamamayı diliyorum.”

“Kadrosunda en çok altyapı oyuncusu bulunduran kulübüz”

“Yerli oyuncuların kalitesi sizi bir adım daha ileriye atıyor ya da geriye atıyor. Aslında önem verilmesi gereken şey yerli oyuncuya ihtiyaç duyuluyorsa eğer kendi altyapınızın sağlam ve ayakları üzerinde basıyor olması gerekiyor. Bu anlamda Galatasaray, iyi atılımlar yapan bir kulüp. Geçen sezon da yeni katılan arkadaşlarımız, en kritik yerlerde korkusuzca girip maçı çevirdiler. Kadın ve erkek takımlarımızda en çok altyapı oyuncusu bulunduran kulübüz. Küçük erkek takımımız Türkiye şampiyonu oldu, Küçük kızlarımız 3. oldu, yıldız kızlarımız 4. oldu, genç kız takımımız Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup etti. Gönülden başarılar diliyorum, ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını biliyorum.”

“Milli Takım beni heyecanlandırıyor”

“Genç bir kadro var, bir o kadar da izlemesi keyifli hale geldi. Alışık olduğumuz Kadın Milli Takımımızın dışında bir ekip aslında. Ben izlerken çok heyecanlanıyorum. Neredeyse hepsi 20'lerin başında kardeşlerimiz, daha yolun çok başındalar. En yukarıdan başladılar, yollarının açık olmasını diliyorum. Yeni sezona göğsümüzü kabartacak, güzel başarılarla döneceklerine inanıyorum.”

“Erkek voleybola da destek veriyorum”

“Çok güzel işlere imza atıyorlar. Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Okan Böke'nin şöyle bir sözü var; ''Biz de kadın veya erkek takım menajerliği diye bir ayrım yok.'' Kimin durumu, zamanı varsa elimizden geldiğince paslaşmaya çalışıyoruz. Elimden geldiğince erkek takımının maçlarına, antrenmanlarına giderek ya da Avrupa'da yanlarında bulunarak onlarla vakit geçirdim. Çok güzel bir sene geçti. Erkek voleybol adına ümit ediyorum ki daha güzel bir sene daha geçecek. Sezonun başlamasını bekliyorum.”

“Ataman hoca babacan bir yapıya sahip”

“Ataman hoca voleybolu çok seven bir hoca. Voleybol zekasına güvendiğim biri, benim antrenörlüğümü de yapmıştı. Önemli maçlardan önce 2-3 gün önceden şarteli kapatan biri. Aynı evde olduğumuz için konuşarak, fikirlerimi sunarak heyecanını yatıştırmaya çalışıyorum. Oyuncularına karşı ve özel hayatında da biraz babacan yapıya sahip. Gergin anları olabiliyor maçlarda ama bu da onun işini ne kadar sevdiğini gösteriyor.”

“Oyuncularla vakit geçiriyorum”

“Oyuncularla biraz daha yakınım, uzun yıllar boyunca onların penceresinden baktığım için bir kadın sporcunun ne zaman düşebileceği veya hangi şartta en yukarı zıplayabileceğini bildiğim için elimden geldiğince abla veya bir arkadaş gibi onlarla birlikte olmaya çalışıyorum. Bazen voleybol dışında oturup konuşuyoruz, kahve içip denizi seyredebiliyoruz. Hem onlara iyi geldiğini hem de kendime de iyi geldiğini düşünüyorum. Onları daha çok tanımaya çalışıyorum.”

“Mehmet Ata da sporla ilgilensin istiyoruz”

“Mehmet Ata'nın sporla ilgilenmesini çok istiyoruz. Hangi branş olursa olsun profesyonel anlamda uğraşmasını istiyoruz. Evde boy boy topları var onlarla oynuyor, basketbol maçlarını izlemekten çok hoşlanıyor. Futbol maçlarını izlerken değişik totemlerimiz oluyor. Stada gidemediğimizde evde tribün ortamı yaratıyoruz, evi süslüyoruz. Eş, dost, arkadaşlar toplanıp büyük heyecanla seyrediyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AXA Sigorta Efeler Ligi'nde Şampiyon HALKBANK!
AXA Sigorta Efeler Ligi'nde Şampiyon HALKBANK!
AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-off 3/4.lük etabı tamamlandı
AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-off 3/4.lük etabı tamamlandı