Rida Erlalelitepe İlbank’ta
Reklam

Rida Erlalelitepe İlbank’ta

TVF Kadınlar 1. Ligi’nin iddialı ekiplerinden İlbank, son olarak Beşiktaş takımında forma giyensmaçör Rida Erlalelitepe ile anlaştı.

19 Temmuz 2019 - 01:36

1996 İzmir doğumlu olan Rida Erlalelitepe, voleybola 10 yaşında Arkas Spor Kulübü’nde başladı. Bir yıl sonra yaş grubu takımı kadrosunda yer aldı ve dört sezon Arkas altyapı takımlarında forma giydi. 2013 yılında Eczacıbaşı’na transfer olan oyuncu, 2014-2015 sezonunda kiralık olarak Sarıyer Belediyespor, 2015-2016 sezonunda Yeşilyurt, 2016-2017 Sarıyer Belediyespor, geçen sezon ise Seramiksan’da forma giydi.

Arkas yaş grubu takımıyla Türkiye üçüncülüğü, yıldız takımıyla Türkiye altıncılığı olan Erlalelitepe, okul takımlarından İzmir Bornova Koleji ile Türkiye üçüncülüğü, Ankara Doğa Koleji ile de üç Türkiye üçüncülüğü elde etti. 2013 Yıldızlar Avrupa ve Dünya Şampiyonası için 2010-2011 sezonunda TVF Spor Lisesi projesinde yer alan Erlalelitepe, üç sezon TVF Spor Lisesi Voleybol İhtisas Kulübü adına ikinci ligde oynadı.

Milli Takım başarıları arasında; 2011’de Arnavutluk’taki Yıldız Kızlar Balkan Şampiyonası dördüncülüğü, 2012’de Belçika Brüksel’de düzenlenen Uluslararası Christmas Turnuvası üçüncülüğü ve Karadağ U-18 Balkan Şampiyonası birinciliği, 2013’te Brüksel Uluslararası Christmas Turnuvası birinciliğini elde etti ve Turnuva’nın En iyi Smaçörü seçildi. 2015’te Sırbistan-Karadağ’da yapılan Avrupa Yıldız Kızlar Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Rida Erlalelitepe Tekirdağ’daki Yıldız Kızlar Balkan Şampiyonası’nda ise birinci oldu. Erlalelitepe son olarak İslami Dayanışma Oyunlarında gümüş madalya kazandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda Finalistler Belli Oldu
İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda Finalistler Belli...
İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu
İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda Yarı Final...