Ulaş Kıyak: "Önemli olan kupaları kaldırmak, buna...
Reklam

Ulaş Kıyak: "Önemli olan kupaları kaldırmak, buna inanıyoruz"

Yeni sezon öncesi çalışmalarını Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde bulunan Serkan Acar Resort&Sports Topuk Yaylası’nda sürdüren Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı Kaptanı Ulaş Kıyak, açıklamalarda bulundu.

24 Temmuz 2020 - 00:30

Pandemi dönemini değerlendiren Ulaş Kıyak, “Güzel bir sezon geçirdik, sadece iki mağlubiyetle ikinci olan takıma 8 puan fark atarak. Türkiye Kupası’na gitmeden iki gün önce böyle bir sürece girdik. Federasyondan haber geldi. O dönem zaten 1 ya da 2 hafta önce biz liderliği garantilediğimiz için yüklenme dönemine erken girmiştik. Bir anda böyle bir haber gelmesi psikolojik olarak hepimizi rahatsız etti. Genel anlamda pandeminin olması da ayrı bir etkiydi. Biz kapılarımızı kapattık, herkes evine geçti. Alabildiğimiz ekipmanları evimize almaya başladık. Bugün yarın derken iki buçuk ay geçti. O esnada tabii evde elimizdekilerle çalıştık, boş durmadık.” dedi.

UZUN BİR SEZON BİZİ BEKLİYOR

Sezonun erken başlayacak olmasından dolayı kendilerini motive ettiklerini ifade eden Kıyak, “Profesyonel bir sporcunun yazın dahi aktif dinlenmeye ihtiyacı var, boş durmaması lazım. Biz de böyle bir dönem geçirdik. Bu dönemde ben ortalama 5 kilo verdim. Tabii ki her şeyin öncesi sağlık ama ligin bizi şampiyon ilan etmeden tescillenmesi tabii ki herkeste üzüntü yarattı. Yapacak bir şey yok. Lider tescil edildiğimizi öğrendik. Önümüzdeki sezon yine Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazandık. Şimdi sezonu biraz daha erken açtık. Ligden düşme kaldırıldığı için önümüzdeki rotada 16 takım oluşmuş oldu. Şimdi uzun bir sezon bizi bekliyor. Önümüzdeki sezon için hala federasyon toplantıları, görüşmeleri oluyor sanırım. Yeni sezonun nasıl olacağıyla alakalı bir çizelge çıkartmaya çalışıyorlar. Ne olursa olsun uzun bir sezon bizi bekliyor. Çünkü 16 takımın olduğu bir ligde 15×2’den 30 maç oynayacağız. Arada Şampiyonlar Ligi, varsa play-off. Aşağı yukarı bizi 40-50 maç bekliyor. Uzun bir sezon olacak. O yüzden sezon daha erken başlayacağı için biz de kendimizi daha erken başlayacağız diye motive etmiştik ki öyle de oldu.” şeklinde konuştu.

TAKIMDAKİ ARKADAŞLIK, UYUM VE MOTİVASYON ÇOK GÜZEL

Güçlü ve zor bir sezonun kendilerini beklediğini vurgulayan Ulaş Kıyak, “Temmuz’un başında biz sezonumuzu açtık. Yeni takım arkadaşlarımız ve antrenörümüzle güzel bir süreç geçirdik şimdiye kadar. Her şey çok güzel ilerliyor. Uyum harika. Zaten takımımızın %60 70’e yakın bir grubu aynı, hazır olduğu için kurmuş olduğumuz sistemde her şey yolunda. Arkadaşlık, uyum, motivasyon çok güzel gidiyor. Yabancılar da dahil yeni oyuncular gelse de hepimiz birbirimizi maçlardan tanıyoruz, sohbetimiz var. Türkiye liglerinden, milli takımdan tanıdığımız oyuncular var. Her şey yolunda. Önemli olan bu uzun periyoda iyi başlayıp iyi bitirmek. Güçlü ve zor bir sezon bizi bekliyor. Alnımızın akıyla en iyi şekilde önümüzdeki sene tüm kupaları kaldırmak her sene olduğu gibi yine hedefimiz. Bunun için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

HOCAMIZI KARAKTER OLARAK DA DAHA ÖNCEDEN TANIYORUM, DÖRT DÖRTLÜK BİR İNSAN

Başantrenör Erkan Toğan hakkında da açıklamalarda bulunan Ulaş Kıyak, “Hocamız zaten milli takımlardan, oynadığımız başka kulüplerden tanıdığımız bir hoca. Genç, dinamik ve agresif biri. Karakter olarak da daha önceden de tanıyorum, dört dörtlük bir insan. Umarım pandemiden sonra güzel bir geçiş yaparak kupalar kaldırarak bunu da tescil ederiz. Yeni gelen iki yabancımız var, ikisi de Kanadalı. Daha önceki milli takım maçlarından ikisini de tanıyoruz. Düzgün, hırslı çocuklar. Bir an önce gelip uyum sürecini atlatırsak lige hazır ve dinamik gireceğiz. Her şey çok güzel gidiyor ama altını çiziyorum, önemli olan ne olursa olsun kupaları kaldırmak, buna inanıyoruz. Önümüzde bizi bekleyen koskoca bir 8 ay var.” dedi.

TARAFTARLARIMIZ BİR SÜRÜ SORU İŞARETİNİN OLDUĞU DÖNEMDE BİLE BİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADILAR

Son olarak taraftarların desteğini sonuna kadar arkalarında hissettiklerinin altını çizen Kaptan Ulaş Kıyak, “Pandemi sürecinde taraftarlardan bir sürü mesaj aldık, özellikle sosyal medyadan. Gördük ki oynasak da oynamasak da, lig açılsa da açılmasa da bir sürü soru işaretinin olduğu dönemde bile bizi hiç yalnız bırakmadılar. Şimdi çok daha ilginç bir sezon bizi bekliyor. Onlar ne olursa olsun bizi hep destekliyorlar, yürekten Fenerbahçeliler. İçeride, dışarıda, sosyal medyada, yolda yürürken bizi çok iyi karşılıyorlar. Bu büyük sevgilerine minnettarım. Onlara layık olmaya çalışıyoruz. En iyi duruşumuzu göstermeye çalışıyoruz. Umuyorum başarılı oluyoruzdur. Onları seviyoruz ve hep birlikte güzel bir sezon geçirmeyi diliyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Fenerbahce.org

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vodafone Sultanlar Ligi’nde Normal Sezon Erdi
Vodafone Sultanlar Ligi’nde Normal Sezon Erdi
İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda Finalistler Belli Oldu
İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda Finalistler Belli...