Zehra & Derya: Başarıya açız
Reklam

Zehra & Derya: Başarıya açız

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın iki genç ismi Dünya şampiyonasındaki hedeflerini anlattı.

30 Eylül 2018 - 13:08

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın iki genç ismi Dünya şampiyonasında ki hedeflerini anlattı.

Milletler Ligi’nde elde edilen başarının beklentiyi yükselttiğini belirten Zehra Güneş, “Üzerimizdeki baskı bizi daha fazla motive ediyor” dedi. Derya Cebecioğlu ise “Hepimiz başarıya açız. Asla pes etmeden devam eden bir takımız” diye konuştu.

2018 FIVB Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası’nda ilk maçına bugün çıkacak olan A Milli Takımımız’ın iki genç ismi Zehra Güneş ve Derya Cebecioğlu, zorlu organizasyon öncesi MİLLİYET’in sorularını yanıtladı.

İlk olarak sözü Güneş aldı…

Dünya Şampiyonası öncesi neler söylemek istersin?
Birçoğumuzun ilk Dünya Şampiyonası. Genç bir takımız. En iyi şekilde bu turnuvayı tamamlamak istiyoruz. Herkesin elinden geleni yapmasının ardından iyi sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyorum.

Milletler Ligi’nde gelen ikincilik beklentileri artırdı mı?
Genç bir takım olarak bu turnuvaya gitmiştik ve herkes bizim neler yapabileceğimizi görmek istiyordu. O zaman bizim üstümüzde bir baskı yoktu ve iyi bir başarı elde ettik. Şu anda herkes bizim farkımıza vardı. Başarılar geldikçe insanlar fazlasını isteyecektir, bunu biliyoruz. Bu beklentinin varolduğunu bilerek Japonya’ya gidiyoruz. Ama bu kötü yönde bir baskı değil. Tam tersine daha fazla motive olup bir şeyleri başarmak için çalışıyoruz.

Peki Japonya’daki ilk hedef nedir?
İlk önce gruptan sorunsuz bir şekilde çıkmak istiyoruz. Asıl hedefimiz ise finallere gitmek. Bunun kolay olmayacağını biliyoruz. Ama genç bir takım olmamıza rağmen gereken gücün içimizde olduğunun da farkındayız.

‘Önce üzülmüştüm’
Ardından ise A Milli formayla ilk turnuvasına giden Cebecioğlu soruları yanıtladı…

U19’da en iyi smaçör seçildikten sonra bu kadroya seçildin. Neler hissediyorsun?
İlk 50 kişilik geniş kadroda yoktum. Buna üzülmüştüm. Fakat daha fazla fırslandım. U19 takımında ödül aldım ve bu beni çok motive etti. Daha sonra hocamız Guidetti beni aradı ve ‘Seni Dünya Şampiyonası’na götüreceğim’ dedi. Hırsımın ve başarımın karşılığını aldığımı düşünüyorum.

Başarının devam etmesi için bize gereken nedir?
Biz hepimiz genç olduğumuz için başarıya açız. Asla pes etmeden devam eden bir takımız. Geriden birçok maç kazanmış bir kadromuz var. Bu azmi ve hırsı Dünya Şampiyonası’nda da gösterirsek başarılı oluruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Halkbank'tan 9. Kupa Voley Şampiyonluğu!
Halkbank'tan 9. Kupa Voley Şampiyonluğu!
AXA Sigorta Kupa Voley'de Halkbank ikinci finalist
AXA Sigorta Kupa Voley'de Halkbank ikinci finalist