Arkasspor Avrupa’da lig düştü
Reklam

Arkasspor Avrupa'da lig düştü

Efeler Ligi'nde final serisinde şampiyonluğu 5'inci maçta Fenerbahçe'ye kaptırarak 2'nci olan Arkasspor, yeni sezonda Avrupa kupalarında CEV Şampiyonlar Ligi yerine CEV Kupası'nda mücadele edecek.

23 Mayıs 2019 - 00:22

Ligde 2016-17 ve 2017-18 sezonlarını Halkbank'ın ardından ikinci bitirerek Şampiyonlar Ligi'ne katılan İzmir ekibine, bu yıl aynı başarıyı göstermesine rağmen CEV Kupası'nda mücadele etme hakkı tanındı. Türkiye Voleybol Federasyonu, Şampiyonlar Ligi'ne gitme hakkını şampiyon Fenerbahçe'ye ve normal sezonu zirvede bitiren ancak Play-Off maçları sonunda 4. sırayı alan Halkbank'a verdi. 

CEV Kupası'nda Arkasspor'la birlikte Galatasaray da ülkemizi temsil edecek. Arkas, son 4 sezonda aralıksız yer aldığı Avrupa kupalarının en üst kategorisi olan Şampiyonlar Ligi'nde toplamda 8 kez mücadele etti. Mavi-beyazlılar, 2012'de erkeklerde CEV Şampiyonlar Ligi'nde 4'lü finale kalan ilk Türk takımı olmayı başarmıştı. CEV Kupası ve Challenge Kupası'nda 3'er kez olmak üzere Avrupa kupalarında 14 kez mücadele eden Arkasspor, 2009'da Challenge Kupası'nı kazanarak Türkiye'de bir ilke imza atmıştı. Arkasspor, Türkiye'de ise 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vodafone Sultanlar Ligi’nde Normal Sezon Erdi
Vodafone Sultanlar Ligi’nde Normal Sezon Erdi
İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda Finalistler Belli Oldu
İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda Finalistler Belli...