Dünya Şampiyonu TVF Spor Lisesi’ne Coşkulu Karşılama
Reklam

Dünya Şampiyonu TVF Spor Lisesi’ne Coşkulu Karşılama

Brezilya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Liselerarası Dünya Şampiyonası’nda namağlup şampiyon olan TVF Spor Lisesi Erkek Voleybol Takımı, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda büyük bir coşkuyla karşılandı.

29 Haziran 2022 - 01:26

TVF Spor Lisesi Erkek Voleybol Takımı oyuncuları ve teknik heyetinin yer aldığı kafileyi, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, TVF İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyesi Suat Baylan, TVF Denetleme Kurulu Üyesi Umut Bağlı ve TVF Genel Sekreteri Av. Nihal İşçi, basın mensupları ve oyuncuların aileleri çiçeklerle karşıladı.

Havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ şunları söyledi:

“Türk voleybolu, Türk sporunda tarih yazmaya devam ediyor. Büyük bir başarıya imza atan gençlerimiz bu ülkenin gururu olmaya devam edecek. TVF Spor Lisesi, Türkiye’nin ilk tematik lisesi olmasıyla münasebetiyle ve yaptığı yatırımların karşılığını en iyi şekilde aldığını hep birlikte görüyoruz. Bu başarı bir başlangıç niteliğindedir. Bu başarıyı devam ettirerek sürdürebilirlik kılmak istiyoruz. Türkiye’de okulu olan tek federasyon olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Federasyon Başkanı olarak elde edilen bu başarıdan dolayı gurur duyuyorum. Okul müdürümüz turnuvanın en başından beri sporcularımızla bir aradaydı. Bu başarıda en büyük pay sahibi velilerimiz, okul müdürümüz, öğretmenlerimiz ve çalışanlarımızındır. Bu evlatları yetiştiren velilerimizin hakkını asla ödeyemeyiz. İyi ki varsınız, iyi ki böyle evlatlara sahipsiniz diyorum. Ayrıca bu başarıda emeği geçen başta Okul Sporları Federasyonu olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bizleri bu süreçte dahi yalnız bırakmayan, desteklerini bir an olsun bile esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Namağlup Türkiye şampiyonu olarak Dünya Şampiyonası’na katılan TVF Spor Lisesi Erkek Voleybol Takımı, finalde Tayvan karşısında 2-1 geriye düştüğü mücadelede muhteşem bir geri dönüşe imza atıp sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrılarak namağlup dünya şampiyonu olmuştu.

TVF Spor Lisesi Erkek Voleybol Takımı ayrıca, Dünya Şampiyonası’nda oynadığı 6 karşılaşmada rakiplerine yalnızca 3 set vererekte büyük bir başarıya imza attı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Halkbank'tan 9. Kupa Voley Şampiyonluğu!
Halkbank'tan 9. Kupa Voley Şampiyonluğu!
AXA Sigorta Kupa Voley'de Halkbank ikinci finalist
AXA Sigorta Kupa Voley'de Halkbank ikinci finalist