Eczacıbaşı’ndan son 10 yılın en güzel 10 fotoğrafı
Reklam

Eczacıbaşı'ndan son 10 yılın en güzel 10 fotoğrafı

Eczacıbaşı Spor Kulübü, 2019’un sonlanmasıyla birlikte geride bıraktıkları 10 yılın ölümsüzleşmiş fotoğraflarından bir seçki yayınladı.

06 Ocak 2020 - 17:17

Kulüp, seçkide 2015 ve 2016 yılında üst üste kazandıkları Dünya şampiyonluklarına da yer verirken, voleybola vermiş oldukları yarım asırlık emeği, güzel karelerle hatırlamış oldu.

1 Üçte Üç: 2011-2012 Sezonunun Kupa Kraliçesi Eczacıbaşı VitrA

2011-2012 sezonunda Süper Kupa, Türkiye Kupası ve Türkiye Ligi’nin üçünü birden kazanan Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı.

2 Altın Set, Altın Geri Dönüş, Avrupa Şampiyonluğu

2014-2015 CEV Şampiyonlar Ligi Playoff 6 etabında evinde Volero Zürih ile karşılaşan Eczacıbaşı VitrA, ilk maçı 3-0 yenerek büyük bir avantaj elde etmişti. Rövanş maçında Zürih ekibine normal sürede 3-1 mağlup olsalar da, üst tura çıkacak takımın belirleneceği altın sette, saha değişimine 8-6 geride girmelerine rağmen, Neslihan Demir Güler’in servis turunda gelen beş sayılık seriyle sete ortak olmuş, altın seti 15-12 kazanarak adlarını Final Four’a yazdırmayı başarmışlardı.

3 İlk Dünya Şampiyonluğu

Turuncu beyazlılar, 2015 Avrupa Şampiyonluğu’nun ardından FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası için Zürih’e gitmiş ve aynı sezon bir hayali daha gerçekleştirmeyi başararak Dünya şampiyonluğu elde etmişti.

4 Hayallerden Efsaneye: 50. Yıl Balosu

Eczacıbaşı Spor Kulübü, Türk voleyboluna vermiş olduğu yarım asırlık emeği, tüm Türk voleybol camiası ve 50 senelik yolculuklarında kendileriyle birlikte yürümüş olan dostlarıyla birlikte kutlamıştı.

5 Üst üste ikinci kez Dünya Şampiyonu

Son Dünya şampiyonu Eczacıbaşı VitrA, 2016-2017 sezonunun başında Filipinler’in Manila şehrinde gerçekleşen FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda üst üste ikinci kez Dünya şampiyonluğu elde ederek tarihe geçmişti. 19 yaşında kadroya katılan Sırp yıldız Tijana Boskovic, turuncu beyazlı formayla tattığı ilk büyük başarıda önemli katkılar sağlamış ve turnuvanın ‘En Değerli Oyuncu’su seçilmişti.

6 Jübile: Son Manşet Son Smaç

Türk voleyboluna ve Eczacıbaşı Spor Kulübü’ne senelerce hizmet etmiş, Türkiye’nin kadın voleybolundaki “Altın Çağ”ı sayılan 2000’lerde hem turuncu beyazlı formayla hem de milli takımla büyük başarılara imza atmış olan, Eczacıbaşı VitrA’nın efsane kaptanları Esra Gümüş Kırıcı ve Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, kendileri için düzenlenen jübilede “Emek harcayarak kazandığımız bu formayla sayısız mutluluklar yaşadık. Bizden sonra gelecek oyuncuların da bu formanın değerini bilerek oynayacaklarından eminiz” demiş ve formalarını Simge Şebnem Aköz ile Hande Baladın’a teslim etmişti.

7 “Birlikte Daha Güçlü”: CEV Kupası Şampiyonluğu

Eczacıbaşı VitrA, 2017-2018 sezonuyla birlikte, tecrübeli baş antrenör Marco Motta önderliğinde, genç ve yerli oyuncu potansiyeli artmış olan kadrosuyla, “Birlikte Daha Güçlü” diyerek yola çıkmış ve 2018 CEV Kupası’nı kendi seyircisi önünde kazanmıştı.

8 Anıtkabir Ziyareti: 2018 IOC Kadın ve Spor Dünya Ödülü

Türk kadınının emeğine 50 yılı aşkın bir süredir destek veren Eczacıbaşı Spor Kulübü, binlerce genç kıza voleybol imkânı sunması ve kadınların spordaki varlığını artırmaya yönelik çalışmaları nedeniyle, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin 2018 Kadınlar ve Spor Dünya Ödülü’ne layık görülmüş ve emeklerinin taçlandırıldığı bu anlamlı ödülü, Kulüp Başkanı Faruk Eczacıbaşı liderliğinde eski ve yeni oyuncular, teknik ve idari kadro, altyapı ve spor okulu oyuncuları ile bir araya gelerek, 8 Mart 2019 Dünya Kadınlar Günü’nde Atatürk’ün huzuruna, Anıtkabir’e götürmüştü.

9 2018-2019 Sezonu: Altyapılarda Eczacıbaşı Fırtınası

Eczacıbaşı Spor Kulübü için 2018-2019 sezonunun en özel anılarından biri de 15 Yaş Altı Küçük Kız Takımı’yle elde ettikleri Türkiye şampiyonluğuydu. 16 Yaş Altı Milli Takımıyla adından söz ettirmeye devam eden genç yetenekler Pelin Eroktay ve Dalia Wilson’ın da yer aldığı Küçük Kız Takımı, finalde VakıfBank karşısında 2-0 geriden gelerek maçı 3-2 kazanmış, genç yaşta voleybol hayatlarının en güzel tecrübelerinden birine imza atmışlardı.

Aynı sezon, Eczacıbaşı Yıldız Kız ve Genç Kız Takımları sezonu Türkiye ikincisi olarak tamamlamış, altyapı takımlarıyla katıldığı üç Türkiye Şampiyonası’nın üçünde de final oynayan kulübün Türk voleyboluna yeni yetenekler kazandırma yolunda verdiği emekler güzel bir sonuçla taçlandırılmıştı.

10 “Sonuna Kadar”: Dünya İkinciliği

“Sonuna Kadar” sloganıyla girdikleri 2019-2020 sezonunun ilk bölümünde, Çin’de düzenlenen FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası yarı finalinde Igor Gorgonzola Novara’yı 3-2 yenerek finale kalan Eczacıbaşı VitrA, turnuvayı gümüş madalyayla tamamladı. Turuncu beyazlılarda, turnuvanın Rüya Takımı’nda yer alan kaptan Yeon Koung Kim “En İyi Smaçör” ödülünü alırken, eş kaptan Simge Şebnem Aköz de “En İyi Libero” seçildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ziraat Bankkart, Ankara'da şampiyonlukları topladı
Ziraat Bankkart, Ankara'da şampiyonlukları topladı
Halkbank Altyapılarından dört derece
Halkbank Altyapılarından dört derece