Nedim Özbey: “Hayatımda Galatasaray’ın apayrı yeri vardır”
Reklam

Nedim Özbey: “Hayatımda Galatasaray’ın apayrı yeri vardır”

Galatasaray HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı Başantrenörüz Nedim Özbey, Galatasaray Televizyonu’nda yayınlanan Fileden programının konuğu oldu.

30 Nisan 2021 - 18:39

Geride kalan sezonu değerlendiren Başantrenör Nedim Özbey, önümüzdeki sezonun kadro yapılanması hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Yaşadığı sağlık problemlerinin ardından iyi olduğunu belirten başantrenörümüz, “Son derece iyiyim. Yeni çalışma düzenini bekliyorum. Her şey insanlar için. Üst üste sağlık problemleri yaşadım. Forma sevgisi, arma sevgisi bazen sağlığın da önüne geçiyor.” dedi.

Nedim Özbey, geride kalan sezonla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Geçen yıl Avrupa Kupası’nda Arkas ile eşleşmiştik. İki maçta da onları yenerek elemiştik. Avrupa Kupası’nda ilk 4’e kalarak şampiyonluğa doğru gidiyorduk. Sakatlıkları geçen takımımızın Play-off’ta da büyük başarılar elde edip şampiyonluğa doğru gitmesini beklerken maalesef pandemi ile karşılaştık. Çok iyi formda olan takımımızın maalesef elde olmayan nedenlerden dolayı oynanmayan ligi şampiyon bitiremedik. Arkasından bu seneki lig başladı. Bu sene de ligin ilk covid’e yakalanan takımı olduk. Lig başlamadan yapılan Türkiye Kupası maçlarından döndük takımımızda covid çıktı. O zamanlar temaslı olduğun için de takımla fazla ilgileniyordun. Arkas maçında Burutay maça 15 dakika kala negatif sonucu gelmişti. Maça ağlayarak çıkmıştı. Bazı takımlar, altyapı oyuncuları pozitif çıkmasına rağmen A takımına yansıtıp temaslıyız diyerek takımlarının en zor dönemlerini dinlenerek, tedavi olarak geçirdiler. Aslında biz bu sene yabancısız oynayacaktık sonra sağ olsun Okan Böke tek yabancı oyuncu konusunda ikna etti. İyi bir yabancı olan Torres’i tercih ettik. Bizim takım oynamaya başlayınca ardından Yury’i aldık. Rus milli takımının eski kaptanını aldığımız için çok büyük eleştiri aldık. Yury, 13 yıl kendi takımında oynamış 10 şampiyonluk almış, 4 şampiyonlar ligi şampiyonluğu kazanmış, Olimpiyat, Avrupa ve dünya şampiyonluğu kazanmış, en iyi smaçör, en iyi servisçi, en iyi manşetçi seçilmiş oyuncuyu beğendiremedik. Oynadığı oyunla verdiği katkıyla keşke ligin başında alsaydık da daha da iyi yerlere gelirdik diye düşünmedik değil. Yasin, Burutay ve Selim sezonu kapattılar. Selim 2.08 metre boyunda Galatasaray altyapısında yetişmiş dev bir pasör çaprazı. Müthiş bir potansiyele sahip. Yasin tartışmasız bugün Türkiye’nin en iyi manşet alan bir oyuncu. Türkiye’nin en iyi smaçörü Burutay da yok. 3 oyuncumuz yok. Arkasından Burak, Selçuk ve Doğukan covid oldu. 6 eksikle maça çıktık yine de yerden yere vurdular bizi. Bazı erteleme maçlarından dolayı yabancı oyuncumuzu oynatamadık. Spor Toto karşılaşmasını çok iyi bir oyunla aldık. Halkbank maçında da Burutay’ı risk ettik. Yener hoca sağ olsun iğne tedavileriyle Burutay’ı yetiştirdi. Burutay’ın sahada olması hem takıma güven veriyor hem karşı tarafa bir korku veriyor.”

Nedim Özbey, Başkan Mustafa Cengiz’in erkek voleybol takımını hiçbir zaman yalnız bırakmadığı belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başkanımız Mustafa Cengiz bizi hiç yalnız bırakmıyor. Bana telefon ederek teşekkür etti. Bu şartlarda bu sakatlıklar ve eksikliklere rağmen üçüncülük için tebrik etti. Hep maçlarımıza gelerek bize destek verdi. Bizim en büyük gücümüz taraftarımız. Taraftarın bize vermiş olduğu katkı bir yabancı oyuncu gibi. Eksik takımımızdan dolayı elimizden kayıp giden bir Ziraat Bankkart maçı var. Güzel maçlar da oynandı. Bu şartlarda üçüncülük hiç kötü değil. İspanya’da kaybettiğimiz maça çok üzüldüm. Tek maç oynayıp eleniyorsunuz. CEV’in yapmış olduğu sistemin yanlışlığıydı rövanşı yoktu. Çok kötü bir şekilde mağlup olduk. O maç beni çok üzdü. Sayın Başkanımız Mustafa Cengiz’e, her gün beni arayan Okan Böke’ye, Kulüp Genel Sekreteri Selçuk Beye çok teşekkür ediyorum. Mehmet Berent Bayrakçı yanımdan bir an olsun ayrılmadı. Hayatımı borçlu olduğum bir insan. Fatih hocam aradı bu telefon 24 saat açık Nedim dedi. Geçmiş olsun, biz antrenörlerin maalesef böyle bir kaderi var çok üzüldün değil mi dedi. Ben de evet ağabey dedim. Ne olur dikkat et, sesini duydum çok mutlu oldum dedi. Çok büyük moral verdi bana. Bir Türk antrenörüne, hayatını Türk voleyboluna feda etmiş bir hocasına, bu ülkede voleybol adına yapmadığını bırakmayan hocasına sahip çıkmak adına Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Bakanlarımıza ilgilendikleri ve hiç bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. İspanyol doktor benim raporum olmadan buradan gidemezsin dedi. Ambulans uçak olmazsa 15 gün daha kalacaksın burada dedi. Onun üzerine Sayın Cumhurbaşkanımız ambulans uçağını yolladı. İstanbul’da tekrar tedaviye alındım görevimin başına döndüm. Galatasaray’da ve milli takımda antrenörlük yapmamamı isteyen insanlar çok büyük uğraşlar verdiler. Benim adım Nedim ağabey. Beni bir yere getiren Galatasaray kulübünü ve ülkemi hiçbir zaman satamam. Hayatımın son damlasına kadar orada olmam gerektiği için bütün neticelerim de temiz çıktığı için ben artık gitmek zorundayım diyerek çıktım. Allah’a şükür şu an iyiyim, daha iyi olacağım. Biraz daha başarılı olmak istiyoruz.

Nedim Özbey, Efeler Ligi’nde yaşanan hakem hatalarıyla ilgili olarak, “Hakemler de insan hata yapıyor. Biz de insanız hata yapıyoruz. Bazen oyuncu değişikliğinde hata yapıyoruz. Hakemlerin özellikle yaptıklarını düşünmüyorum. Üst üste çok hatalar oldu. Galatasaray takımının başındasınız nasıl hakkını savunmazsınız. Ankara’daki ilk Ziraat Bankkart maçında yaşanan gibi. Belki bugün başka yerde olacaktık. Ziraat Bankkart’ın şampiyonluğunu tebrik ederim. Hepimiz covid olduk. Doğukan Burak’a, Burak Selçuk’a, Selçuk da bana geçirdi. Benden Hüseyin’e, Hüseyin’den Umut’a geçti. Aytaç hocaya çok teşekkür ediyorum. Hepimizle yakından ilgilendi. Kupa Voley’de Arkas’a 2-0’dan 3-2 kaybettik ikinci çok üzüldüğüm maçtı. Ben de takımın başında olamadım.” şeklinde konuştu.

Selçuk Keskin’in Türk voleybolunun en önemli karakterlerinden bir tanesini olduğunu belirten Nedim Özbey, “14 yaşında tanıdım onu. Galatasaray’a daha önce 2 kez geldi. Bir genç yaşında geldi, sonra bir kez daha gelmişti. En son ben geldiğim için geldi. 3 yıl da bize hizmet etti. Çok değer verdiğim bir insan. Çok üzüldüm. Ben verdim 1 numaralı formayı ona 1 numaralı oyuncu olduğu için değil 1 numaralı karakter olduğu için. Gerçek bir Galatasaraylıdır. Kulübümün de bu şekilde vefalı davranışı için de çok müteşekkirim. Güzel bir şekilde uğurlanması da beni çok mutlu etti. Bir yapılanma söz konusu. Kulüp yönetimine de saygı duymak gerekiyor. Selçuk her zaman bizim içimizden bir arkadaştır. Halkbank’a transfer oldu. Ona başarılar diliyorum.” dedi.

Başantrenör Nedim Özbey, gelecek sezon kadro yapılanmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Burutay çok güler yüzlü, çok sempatik. Müthiş mücadeleci, müthiş hırslı özel bir yetenek. Avrupa çapında bir oyuncu. Öyle bir oyuncunun benim takımımda olmasından dolayı mutluyum. O da Selçuk gibi ben istediğim için geldi. Yoksa Burutay’ın çok talibi vardı. Yasin ve Burutay sakatlanmasaydı biz üçüncü değil de birinci oldurduk. İkisi de şu anda yeni sezona çalışıyor. 2015 yılında geldim ben çok genç bir takımdık. Şimdi hepsi çok iyi oyuncular oldular ve milli takımda mücadele ediyorlar. Onlar şans bulmasaydı onların yerine alacağımız oyuncular onların dört misline oynayacaklardı. O çocuklar bizim için çok önemli. Ertuğrul Gazi Metin 10 yıl oynadı burada şimdi gitti. Onurcan’da kendi oyunculuğumu görüyorum. Ben voleybola tam 50 yılımı verdim. Bunun büyük bölümü Galatasaray’da geçti. Siz bizim neler çektiğimizi biliyor musunuz? Galatasaray’ın parası çok değerli. Biz altyapıdan oyuncu çıkartıp, tek yabancıyla oynadık. Torres bizimle beraber olacak önümüzdeki sezon da. Tam bir takım oyuncusu. Bizim bulunduğumuz yerde sevgi var. Bizim bulunduğumuz yerde aile ortamı var. Hakkı da çok değerli, Türk voleyboluna emekleri olan çok başarılı bir kardeşimizdir. Beğendiğim tarzda bir oyuncu. Atak yapan, blok yapan, çok çabuk bir oyuncu. Bize güç katacağını düşündüğümüz için kadromuza kattık. Bizi tercih ettiği için de teşekkür ederim. Galatasaraylıdır Hakkı, bu çocukları bulmak çok önemli. Formasının rengi, arması için mücadele eden insanları bulmak çok önemli. Hakkı’nın bize faydası olacak, onunla güç kazanacağız. Geçen sene normalde 4 orta oyuncu olması gerekirken şartlarımızdan dolayı 3 tane kullandık. Benim için öncelikle insan karakteri önemli. Cansın ve Beytullah’ı transfer ettik. Çok beğendiğim, çok takdir ettiğim bir oyuncu Beytullah. Türk voleyboluna ve Galatasaray’a uzun yıllar hizmet edecek bir karakterde. Şu anda görüşülen bir yabancı oyuncu var. Türkiye’de milli takımda oynamış tüm pasörlerin antrenörüyüm. Umut Çakır da benim yardımcım. Ben Türkiye’de yabancı pasör alınmasının önüne geçtim. Yerli oyuncuya çok kıymet veririm. Murat Yenipazar benim nezdimde yetiştirilmiş, Galatasaray altyapısında eğitilmiş bir oyuncu. Milli takımda kaptanlık yapmıştır. Ben yöneticime Murat Yenipazar ile oynama kararımı bildirdim yöneticime. Murat benim güvendiğim, dediklerimi anında uygulayan bir arkadaşımız olduğu için ona bu görevi veriyorum. Onun yanına da yardımcı pasör alacağım. Türkiye’de 25 libero yetiştirmiş bir antrenörüm.”

Galatasaray’ın hayatında apayrı bir yeri olduğunu ifade eden Nedim Özbey, sözlerini şöyle noktaladı:

“7469 numaralı Galatasaray Divan Kurulu üyesiyim. 2 numaralı sandıkta oy kullanıyorum. Profesyonel olduğum için oy hakkım yok. 12 yıl oyuncu olarak görev yapmışım. 6 yıldır da antrenör olarak görev yapıyorum. Hayatımda Galatasaray’ın apayrı yeri vardır. Ailem, Galatasaray çok farklıdır ve milli takım çok önemlidir benim için. Ben bu ülkede 400 kereye yakın milli takımda antrenörlük yapmış antrenörlerden bir tanesiyim. Biz sağdan soldan geçerek gelmedik buraya emek vererek geldik. Hayatımı feda etmek adına Makedonya’ya gittim. Takımı yalnız bırakmamak için. Gözümüzde para, pul yok, bayrak, vatan, millet var.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Halkbank'tan 9. Kupa Voley Şampiyonluğu!
Halkbank'tan 9. Kupa Voley Şampiyonluğu!
AXA Sigorta Kupa Voley'de Halkbank ikinci finalist
AXA Sigorta Kupa Voley'de Halkbank ikinci finalist