Sultanlar Ligi’nde ikinci finalist Fenerbahçe Opet
Reklam

Sultanlar Ligi'nde ikinci finalist Fenerbahçe Opet

Fenerbahçe Opet ile Eczacıbaşı VitrA, Sultanlar Ligi play-off yarı final üçüncü maçında karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 3-2 kazanan Fenerbahçe Opet, VakıfBank'ın ardından finale yükselen ikinci ekip oldu.

07 Nisan 2021 - 22:44

Fenerbahçe Opet ile Eczacıbaşı VitrA, finalde VakıfBank'ın rakibi olmak için karşı karşıya geldi. Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda oynanan ve kıran kırana geçen karşılaşmayı 3-2 kazanan Fenerbahçe Opet, Sultanlar Ligi finalinde VakıfBank'ın rakibi oldu. 

Yarı final serisinin üçüncü maçına hızlı başlayan Eczacıbaşı VitrA, teknik molaya 12-10 önde girdi. Teknik moladan sonra da oyunun kontrolünü elinde bulunduran turuncu-beyazlılar, Boskovic'in etkili performansıyla seti 25-17 kazanarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette Vargas ve Robinson'ın sayılarıyla üstünlük kuran Fenerbahçe Opet, teknik molaya 12-10 üstün giren taraf oldu. Rakibinin skora ortak olmasına izin vermeyen sarı-lacivertliler, ikinci seti 25-19 ile hanesine yazdırdı ve durumu 1-1 yaptı.

Eczacıbaşı VitrA, üçüncü sette blok sayılarıyla skor üreterek teknik molayı 12-9 önde geçti. Turuncu-beyazlılar, Boskovic ve Ogbogu'nun skorer oyunuyla etkili olduğu üçüncü sette 25-21 galip gelerek 2-1 üstünlük yakaladı.

Dördüncü sete iyi başlayan ve skoru 7-2 yapan Fenerbahçe Opet, teknik molaya da 12-4 üstünlükle girdi. Robinson ile etkili olan sarı-lacivertliler, baştan sona önde götürdüğü seti 25-19 kazanarak durumu 2-2'ye getirdi.

Büyük çekişmeye sahne olan final setinde Eczacıbaşı VitrA, 6-4 öne geçti. Turuncu-beyazlıların hücumda yaptığı hatalarla sayı bulan Fenerbahçe Opet, seti 15-12, karşılaşmayı da 3-2 kazandı.

Seride 2-1 galip gelen Fenerbahçe Opet, finalde VakıfBank'ın rakibi oldu.

Final serisi 10 Nisan Cumartesi günü saat 20.00'de oynanacak maçla başlayacak. Seride 3 galibiyete ulaşan takım şampiyonluğa ulaşacak. Üçüncülük maçları ise yarı finallerin kaybedenleri Eczacıbaşı VitrA ile Türk Hava Yolları arasında oynanacak.

Fenerbahçe Opet:3 - Eczacıbaşı VitrA:2
Salon: Burhan Felek Vestel
Hakemler: Erdal Akıncı, Tuncay Sevim
Fenerbahçe Opet: Naz Aydemir Akyol, Mhajlovic, Dicle Nur Babat, Vargas, Robinson, Eda Erdem Dündar (Melis Yılmaz, Cansu Çetin, Busa, Bahar Toksoy Guidetti)
Eczacıbaşı VitrA: Hande Baladın, Ogbogu, Boskovic, Saliha Şahin, Beyza Arıcı, Mirkovic (Simge Şebnem Aköz, Thompson, Elif Şahin, Fatma Yıldırım)
Setler: 17-25, 25-19, 21-25, 25-19, 15-12
Süre: 130 dakika (24, 27, 29, 27, 23)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-off Final Serisinde İkinci Maç Oynandı
AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-off Final Serisinde İkinci Maç...
AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-off 5/6.lık Etabı Sona Erdi
AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-off 5/6.lık Etabı Sona Erdi