Türk Voleybolu’na 3 ödül daha
Reklam
Reklam

Türk Voleybolu’na 3 ödül daha

Dünya spor tarihinin en uzun soluklu spor organizasyonlarından biri olan ve Gillette Milliyet ortaklığında 9. kez düzenlenen “70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu” ödül töreni Volkswagen Arena’da yapıldı.

09 Mayıs 2024 - 11:01

P&G ve Milliyet’in ev sahipliğinde düzenlenen, Türkiye’de spor alanındaki en prestijli ödül törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, Konya Miletvekili Mehmet Baykan, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Demirören, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır katılım sağladı.

Gecede, ‘AXA Sigorta Yılın Takımı Ödülü’nü geçtiğimiz yaz katıldığı tüm turnuvaları kazanan dünya 1 numarası A Milli Kadın Voleybol Takımı aldı. AXA Sigorta Yılın Takımı Ödülü’nü AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken takdim etti.

Ölken konuşmasında şunları söyledi:

“Çok farklı duygular yaşattı hepsi bize. 2023 senesi çok mutluluklar yaşadığımız bir yıl oldu. Emekleri geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türk kadınının gücünü gösteren Filenin Sultanları seçilmiş” dedi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Eda Erdem ise ödül sonrası yaptığı konuşmada; ” Eda Erdem: “Yeni bir milli takım dönemine başlıyoruz. Geçtiğimiz yıl bizim için gerçekten çok özeldi. Bu yıl da olimpiyat senesi ve umuyorum bizi seven, voleybolu seven, sporu seven, ülkesini seven herkesi başarılarımız ile bir kere daha gururlandırmak nasip olur.” dedi.

‘Yılın Antrenörü Ödülü’nün sahibi ise A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli oldu. Daniele Santarelli’ye ödülünü Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi takdim etti. Santarelli ödül sonrası yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İyi akşamlar, Türkçe birkaç kelime biliyorum, özür dilerim. Size söz veriyorum gelecek yaz daha çok kelime bileceğim. Bugün gerçekten benim için özel bir gün. Harika bir yazdan sonra buraya gelip bu tür bir ödül almayı hayal edemezdim. Başkamızın ve taraftarlarımızın desteğini fazlasıyla hissettim. Bence Türkiye taraftarları gerçekten dünyanın en iyisi, bize çok fazla yardım ettiler ve onları olduğumuz her şehir, her ülkede, her yerde bulduk. Bu bizim için çok özel. Takımıma teşekkür ederim çünkü onlar gerçekten harika oyuncular ama özellikle teknik ekibime teşekkür ederim. Bugün bu ödülü aldım ama bence bu ödül benim teknik ekibimin. Harika bir iş çıkardık. Onlarla gurur duyuyorum.”

‘Yılın Sporcusu Ödülü’nün sahibi de A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Fenerbahçe Opet’in sporcusu Melissa Vargas oldu. Melissa Vargas’a ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak takdim etti.

Bakan Bak açıklamasında şu sözleri dile getirdi: “Güzel bir proje, başından beri başarılı bir şekilde gidiyor. Spor büyük bir güç, hepimizi bir araya getirdi. 2023 yılı büyük başarılarla tamamlandı. 2024 yılı spor için çok önemli etkinliklerin olduğu bir yıl. Avrupa Şampiyonası, Paris Olimpiyat Oyunları… Türk sporunda yükseliş var. Sayın Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi bizleri daha da teşvik ediyor. Bizleri sevindiren 2023 yılında katıldıkları turnuvalarda başarıları alan Filenin Sultanları’nı tebrik ediyoruz. Onların bu başarısında önemli katkıları olan sporcularından bir tanesi de yılın sporcusu seçildi.”

Vargas ise ödül sonrası yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Merhaba, benim için voleybolun en zor kısmı: Konuşma zamanı. Takımıma ve Türkiye’ye teşekkür etmek istiyorum. Umarım bizi yeni bu yaz da VNL ve Paris Olimpiyatları’nda desteklemeye devam ederler.”

Ödül töreni, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Filenin Sultanları, Fransa’yı Mağlup Etti
Filenin Sultanları, Fransa’yı Mağlup Etti
Filenin Sultanları, İtalya’ya Mağlup Oldu
Filenin Sultanları, İtalya’ya Mağlup Oldu