TVF ve FİPAV Hakem Seminerlerinin İlki Roma’da Gerçekleştirildi
Reklam

TVF ve FİPAV Hakem Seminerlerinin İlki Roma'da Gerçekleştirildi

Türkiye ile İtalya Voleybol Federasyonları arasındaki anlaşma ile ilk kez ortaklaşa olarak hayata geçirilen hakem semineri 25-26 Şubat tarihlerinde Roma'da gerçekleştirildi.

26 Şubat 2023 - 11:24

Türkiye Voleybol Federasyonu ve İtalya Voleybol Federasyonu (FİPAV) arasında geçtiğimiz yıl Aralık ayında Antalya’da imzalanan altyapı, antrenör ve hakem eğitimi konularında işbirliği anlaşması sonrası her iki ülkenin hakemleri arasındaki ilk resmi etkinlik gerçekleşti.

Her iki ülkenin voleybol tarihinde ilk kez gerçekleşen bu etkinlikte TVF Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu Başkanı ve ayı zamanda CEV Hakem Komisyonu Üyesi Aziz Yener ile Uluslararası Voleybol Hakemimiz Erdal Akıncı 25-26 Şubat tarihlerinde FİPAV’ın davetlisi olarak Roma’ya gittiler.

Aziz Yener ve Erdal Akıncı, Sir Safety Susa Perugia, Gas Sales Bluenergy Piacenza, Itas Trentino ve Allianz Milano takımları arasında Roma’da oynanacak Del Monte® Coppa Italia 2023 – Final Etabı karşılaşmaları öncesinde İtalya Merkez Hakem Kurulu Başkanı Daniele Rapisarda ve İtalya Kupası Final Etabı hakemleri ile ilk kez düzenlenen ortak seminerde yer aldılar.

Ortak seminer öncesi Yener ve Akıncı’yla görüşen FIVB Hakem Kurulu’nun İtalyan üyesi Francesco Dalo, İtalya Voleybol Federasyonu Başkanı Giuseppe Manfredi ve İtalya voleybol camiasının Türkiye'de meydana gelen deprem felaketi sebebiyle duydukları üzüntüyü dile getirerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Aziz Yener de Francesco’ya geçmiş olsun dilekleri için teşekkür ederek Türk ve İtalyan federasyonlarının ikili ilişkilerinin geliştirilmesi için ortak hareket etmenin öneminden bahsetti ve TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın da özellikle hakem eğitimlerine büyük önem verdiğini söyledi.

Ardından seminere geçildi. İtalya Merkez Hakem Kurulu Başkanı Daniele Rapisarda seminerde bir sunum yaptı. Özellikle Challenge Sistemi (GDS) üzerinde duran Rapisarda, Türkiye'deki GDS uygulamaları hakkında sorular sordu. Aziz Yener de ülkemizdeki GDS uygulamaları hakkında videolarla desteklediği bir bilgilendirme yaparak hakem seminerlerinde kullanılan eğitim materyallerini İtalyan hakemlere gösterdi. Türkiye'de oynanan maçlarındaki pozisyonlar İtalyan hakemler tarafından yorumlanarak bilgi alışverişinde bulunuldu.

Seminerin ardından İtalya Kupası Final Etabı maçlarının oynanacağı Palazzo dello Sport Salonuna giden heyet, burada da karşılaşma öncesinde yapılması gereken son kontrollere eşlik ettiler. Salondaki Challenge Sistemi (GDS) üzerinde inceleme yapıldı. Sistemin daha hızlı ve verimli şekilde kullanılmasına yönelik geliştirici öneriler değerlendirildi.

İki ülke federasyonları arasındaki ortak uygulamanın ikincisi AXA Sigorta Kupa Voley Dünya Baltacıoğlu Özel Sezonu Kadınlar Final Etabında gerçekleştirilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyonlar Ligi’nde Yarı Final Rövanş Maçları Başlıyor
Şampiyonlar Ligi’nde Yarı Final Rövanş Maçları Başlıyor
Altekma, Efeler Ligi’ne geri dönmeye odaklandı
Altekma, Efeler Ligi’ne geri dönmeye odaklandı