Ataman Güneyligil "Yoğun ve zor bir tempo bizi bekliyor"
Reklam

Ataman Güneyligil "Yoğun ve zor bir tempo bizi bekliyor"

Galatasaray HDI Sigorta Başantrenörü Ataman Güneyligil, Takım Menajeri Nihan Güneyligil, Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

23 Temmuz 2020 - 19:13

Galatasaray HDI Sigorta Başantrenörü Ataman Güneyligil, Takım Menajeri Nihan Güneyligil, Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Başantrenör Ataman Güneyligil, “Bütün dünyanın yaşadığı talihsiz bir durumdan dolayı herkesin olduğu gibi bizim de işimiz aksadı. Sezon erken bitilmek zorunda kalındı. Biz normal etabı bitirmiştik, lig o şekilde tescil edildi. 1 haftalık bir gecikmemiz oldu yeni sezon hazırlıkları için. Sağlık kontrollerindeki titizlik 1 hafta geç başlamamıza neden oldu. Sağlık kontrolü öncesi COVID-19 test sonuçlarının çıkması gerekiyor. 3 oyuncumuz genç milli takım kampında. Ağustos sonunda bir şampiyonları var. 30-31 Ağustos gibi aramıza katılacaklar. O zamana kadar tam takım olamayacağız. 11 oyuncumuz ve ekibimizle çalışmalarımıza başladık. 3 kulvarda birden yine mücadele edeceğiz. Sezon başında Türkiye kupası var. 30 maçlık normal lig serüveni olacak. Hafta içi Avrupa maçlarına çıkacağız. Henüz Federasyon kararını açıklamadı. Yoğun ve zor bir tempo bizi bekliyor. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. 16 takım eğer gruplara bölünmeden oynarsak 30 maç yapıyor. Bizim futboldaki gibi Ağustos’un ortasında başlayalım, Mayıs’ta bitirelim diyebileceğimiz bir takvimiz de yok maalesef. Avrupa ve Dünya Federasyonları’nın Türkiye ve tüm lig oynatan ülkelere belirlediği bir başlangıç ve bitiş tarihi var. O lig başlangıç ve bitiş tarihine uymaya çalışıyorsunuz. Bu da programı çok fazla sıkıştırıyor.” ifadelerini kullandı.

Nihan Güneyligil ise, “Tabii ki pandemi sürecinden dolayı geçtiğimiz sezon beklemediğimiz bir anda önce ertelenme, sonrasında ligin tescil edilme kararı geldi. Dünyaca böyle bir şeyle karşılaşmak hiç kimse istemezdi. İnşallah kısa zamanda en az kayıpla atlatabiliriz diye düşünüyorum eğer önlemlere uyarsak. Gerekli tetkikleri yaptırır ve kurallara elimizden geldiğinde uyarsak inşallah tüm ülke olarak güzel günler bizi bekliyor olur. Ekibimiz milli takımdaki arkadaşlarımızın dışında tamamlandı diyebiliriz. Sağlık kontrolü ve COVID-19 testleri yapıldı, çalışmalarımıza başladık. Şimdilik her şey güzel gidiyor. Elimizden geldiğinde önlemlere uyuyoruz. Sultanlar Ligi’ndeki tüm ekiplere, tüm sporcu arkadaşlarıma, kardeşlerime öncelikle sağlıklı, sakatlıksız bir sezon diliyorum. Başarılar diliyorum şimdiden. Avrupa Kupası, Türkiye Kupası, Türkiye Ligi… Bizim hedeflerimiz aynı. Biraz daha genç ama potansiyelli ve yetenekli oyunculardan kurulu, yanlarına da birkaç ablayı ekleyerek elimizden gelen imkanlar doğrultusunda iyi bir takım kurmaya çalıştık. Neler olacağını zaman gösterecek. Galatasaray’ın formasının, armasının olduğu yerde başarı bekleniyor. Bu da çok doğal. Sporun da doğasında olan şey bu. Başarıya ulaşabilmek için elimizden ne geliyorsa yapacağımızdan emin olabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-off 3/4.lük etabı tamamlandı
AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-off 3/4.lük etabı tamamlandı
Dünya 1 Numarası Filenin Sultanları’nın 2024 VNL Geniş Kadrosu Belli Oldu
Dünya 1 Numarası Filenin Sultanları’nın 2024 VNL Geniş Kadrosu...