Başkan Üstündağ Herkes İçin Spor Zirvesi’ne katıldı
Reklam

Başkan Üstündağ Herkes İçin Spor Zirvesi’ne katıldı

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Gazi Üniversitesi’nde gerçekleşen Herkes İçin Spor Zirvesi ve 4. Uluslararası Herkes İçin Spor Kongresi’nin açılış törenine katıldı.

21 Mayıs 2021 - 23:08

Rektörlük Binasındaki Mimar Kemaleddin Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, THIS Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Spor Federasyonları temsilcileri ile Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı. Herkes İçin Spor (HİS) Federasyonu ve Herkes İçin Spor Zirvesi Başkanı Yasin Bölükbaşı ise bu tür zirvelerin sporu tabana yaymak açısından çok önemli olduğunu belirtti ve örnek olarak Filenin Sultanları’nı gösterdi: “Voleyboldan örnek vermek istiyorum, A Milli Kadın Voleybol Takımımız çok önemli başarılar elde etti. Bu başarılar kız çocukları için önemli bir rol model oluşturdu. Bu zirvenin de bu anlamda çıktılarının, diğer kamu bürokrasisiyle ve kamu kuruluşlarıyla paylaşılması ve gelecek için bir perspektif oluşturması adına çok önemli buluyoruz” değerlendirmesini yaptı.

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, açılış töreninin ardından Kovid-19 salgını nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenen Spor Federasyonları Gözünden Salgın konulu oturuma konuşmacı olarak katıldı.

Başkan Üstündağ, “Türk sporunun paydaşları olarak uzaktan da olsa bu güzel günde sizlerle bir arada olmaktan dolayı son derece mutluyum. Birbirimizin dertlerini dinlememizi, paylaşmamızı ve bir araya gelmemize vesile olan Gazi Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyorum. Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı öncülüğünde spor zirvesi adı altında birlikte olma fırsatı yakaladık. Burada camiamıza mesaj vermek, Türk sporunun geldiği noktaları görmek, pandemi koşullarında yaşanılan zorluklara değinmek, sorunları görmek ve paylaşmak; şahsım adına beni son derece mutlu etti. Federasyon Başkanlarımızla uzaktan da olsa bir araya gelmek mutluluk verici bir şey. Uzun yıllar spor camiasının içerisinde görev yapmış, bu camiaya hizmet etmiş ve etmekte devam eden bir Federasyon Başkanı olarak; Türk sporuna, ülkemize nasıl fayda sağlayabileceğimiz, neler yapabileceğimizi tartışmamız önemli. Bu yıl takım sporlarında olimpiyatlarda yer almamız, Avrupa Şampiyonaları’na direkt katılım elde etmemiz, Milletler Ligi’ne katılmamız son derece önemli gelişmeler” dedi. Şimdi Voleybol Zamanı diyerek 2021 yılının voleybol yılı olacağını hatırlatan Üstündağ, A Milli takımlarda ve altyapı millilerde pek çok önemli organizasyona katılacaklarını hatırlattı ve ekledi:

“Bu ülke güzel bir ülke. Bu vatan bizim vatanımız. Türk sporunun da bu ülkeye yakışır şekilde hizmet etmesi gerektiğini düşünüyorum. Sayın Federasyon Başkanlarım, hepiniz ayrı ayrı camiaları temsil ediyorsunuz. Görev sürelerimiz içerisinde sorumluluklarımız; gerçekleştirmek istediğimiz projeleri hayata geçirip hem sportif hem de kurumsal anlamda bu ülkeyi sporda zirveye taşımaktır. Her federasyonun ayrı bir çalışması, projesi, gayreti olduğunu görüyorum. Bu çalışmaların da değerli üniversitelerimiz ile iş birliği içinde olmasının ayrı bir güzellik kattığını belirtmek istiyorum. Bunun faydasını da yaptığımız her çalışmada gördük, yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz.

Voleybol camiası adına pandemi sürecinde gerçekten çok sıkıntılı günler geçirdik. Takım müsabakalarının oynanması ve devam etmesi gerçekten çok zordu. Her branşın yaşadığı ayrı zorluklar vardı. Bunların millet olarak, ülke olarak üstesinden geldiğimize inanıyorum. Türk sporuna çok emek vermiş, görevi başında vefat etmiş Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’a da bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk sporuna başsağlığı diliyorum.

Federasyon Başkanı olmak gönül isteyen bir iştir. Federasyon Başkanlarının gönül insanı olduğuna inanıyorum. Gönülden sevgi, saygı, bağlılık, sadakat, şefkat, başarı ve özveri gösterirler. Bu vesileyle de tüm federasyon başkanlarına teşekkür ediyorum. İnşallah olimpiyatlar sonrasında yeni bir görev süreci başlayacak. Milletimiz takım sporlarında olimpiyatlara katılacak olduğumuzu, ülkemiz adına zaferler elde etmek için mücadele edeceğimizi yakinen biliyor. Bu süreçte Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın. Umarım herkes emeğinin karşılığını en güzel şekilde alır. Tüm sporcularımıza, önümüzdeki müsabakalarda başarılar diliyorum. İnşallah bu ülkeye yakışır, uluslararası arenada her kulvarda, her branşta birer Türk sporcu bize gurur, mutluluk ve başarı yaşatır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Halkbank'tan 9. Kupa Voley Şampiyonluğu!
Halkbank'tan 9. Kupa Voley Şampiyonluğu!
AXA Sigorta Kupa Voley'de Halkbank ikinci finalist
AXA Sigorta Kupa Voley'de Halkbank ikinci finalist