Covid 19, Eczacıbaşı Geleceğe Smaç Antrenman Düzenini...
Reklam

Covid 19, Eczacıbaşı Geleceğe Smaç Antrenman Düzenini Değiştirdi

2020 – 2021 sezonunda eylül ayından bu yana voleybol okullarında ve alt yapı takımlarında antrenmanlar devam ederken sağlık, hijyen ve korunma önlemleri antrenman düzenini değiştirdi.

03 Kasım 2020 - 19:46

Artık veliler tribünlerde antrenman izleyemiyor, sporcular kampüs içinde serbest zaman geçiremiyor, hatta antrenmandan sadece 15 dakika önce salondan içeri girerek soyunma odasında sadece birkaç dakika hızlı biçimde giyiniyor. Bu nedenle eski soyunma odası sohbetleri de kalmadı.

 

Antrenörler sporculara yaklaşmıyor, koordinatörler velilerden uzak duruyor. İletişim devam ediyor ama sosyal mesafeye maksimum özen gösteriliyor.

 

Tişört, tayt gibi malzemeler almak isteyen sporcular önceden sipariş veriyor, paketler kapalı olarak teslim ediliyor. Malzeme denemek yok, bir bakayım sonra alayım demek de yok…

 

Takım seçmeleri antrenmanlarına ya da ilk kez voleybol okulu antrenmanlarına gelen sporculara bile HES kodu soruluyor, sorgulama sonucu riskli değil ise sporcular salondan içeri alınıyor.

 

Saha içinde de koşullar değişti. Artık 8-10 kişilik gruplarla antrenman yapılıyor, her grupta sadece 1 antrenör çalışıyor, baş antrenör sahada ise mutlaka maskeli biçimde antrenmanı uzaktan izliyor ve denetliyor. Tüm önlemler, herhangi bir pozitif vaka görüldüğü takdirde vakanın görüldüğü takımı diğerlerinden kolayca izole edebilmek ama daha önemlisi antrenörlerin sağlığını korumak ve virüs taşımasını engellemek için…

 

Daha küçük gruplarla ya da 1-2 kişilik bireysel antrenman grupları ile antrenman yapmak isteyen sporcular için de alternatifler oluşturuldu. Tabii görüntülü antrenmanlara devam etmek isteyen sporcular için de programlar hazır. Çeşitli nedenlerle salon antrenmanlarına katılamayan sporcular salondan uzak kaldıkları dönemde hemen görüntülü antrenman gruplarına alınıyor.

 

Geçtiğimiz sezonlarda antrenörler, koordinatörler ve diğer tüm ekip arkadaşları düzenli biçimde toplantılar yapar, eğitimler alırken artık bunların tamamı uzaktan yapılır hale geldi.

 

Eczacıbaşı Geleceğe Smaç ekibi, çabaların ve gösterilen özenin sonuçlarını görmeye başladı. Özellikle son haftalarda artan vaka sayısı ile birlikte bazı sporcularda–daha çok ailelerinde- görülen vakalarda, yakın takip ve denetimler sonucunda ne sporcunun takım arkadaşlarında ne de ekip arkadaşlarında pozitif vaka ile karşılaşılmadı.

 

Maksimum özenle ve dikkatle çalışmaya devam eden Eczacıbaşı Geleceğe Smaç ekibi, kapılarını her zaman sporcularına açık tutmak ve onlara spor yapma olanağı sunmaya devam ediyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
U18 Kadın Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’ndaki Rakipleri Belli Oldu
U18 Kadın Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’ndaki...
A Milli Erkek Voleybol Takımımızın 2024 Yılı Faaliyet Programı Açıklandı
A Milli Erkek Voleybol Takımımızın 2024 Yılı Faaliyet Programı...