Filenin Sultanları yurda döndü!
Reklam

Filenin Sultanları yurda döndü!

Almanya'yı 3-0 yenerek Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, yurda döndü.

13 Ocak 2020 - 21:24 - Güncelleme: 13 Ocak 2020 - 21:42

Tokyo Olimpiyat Oyunları vizesini kapan Filenin Sultanları İstanbul'a ayak basarken; oyuncularımızı havalimanında bando takımı karşıladı.

Kaptan Eda Erdem Dündar, "Olimpiyat vizesi aldığımız için çok mutluyuz. Karşılama için teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ebrar Karakurt, "Büyük bir karşılama bekliyoruz. İlk maçtan sonra durumu düzelteceğimizi biliyorduk." dedi.


10. yıl marşı eşliğinde karşılaşama alanına geçildi

Milli voleybolcularımız, daha sonra kendilerini karşılamak için bekleyen topluluğun bulunduğu bölgeye hareket etti. Dış hatlar terminali çıkışında ay yıldızlı takımımızı yüzlerce kişi ve bando takımı marşlarla karşıladı.

Milli voleybolcularımızdan Cansu Özbay yaptığı açıklamada, "Böyle güzel bir şekilde karşılanmayı çok istiyorduk. Türk milletine armağan olsun. Bizi orada da çok destek oldular. Gerek mesajlarıyla gerek dualarıyla hep bizim yanımızda oldular ve bizi yalnız bırakmadılar." dedi.

İstanbul'a gelişinde elinde sembolik Tokyo Olimpiyat Oyunları biletini taşıyan Ebrar Karakurt ise, "İnşallah olimpiyatlar da bizim için çok güzel geçer. Çok gururlu, mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Voleybol Federasyonu Danışmanı eski milli voleybolcu Neslihan Demir Güler ise, Bizim için çok önemli bir turnuvadaydı. 2012'den sonra belki oynamadım ama çok büyük heyecan yaşadık. Öldük öldük dirildik. Kızlarımız bize çok güzel heyecanlar yaşattılar. Şimdi Tokyo'yu bekliyoruz. İnşallah oradan da madalya ile döneriz. Halkımız bize Hollanda'da bize çok güzel destek oldu. Tabiri caizse 'Bize her yer Ankara' oldu." şeklinde konuştu.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da Milli Takım'ın hedefinin zaten olimpiyat olduğunu vurgulayarak, "Bu hedefe uluşan sultanları herkesin huzurunda kutluyorum. Çok emek verildi, çalışıldı ve bu noktaya gelindi. Bizi Hollanda'da yalnız bırakmayan halkımız bize büyük bir güç oldu. Hedeflerimiz bitmiyor. Artık bir olimpiyata gitme ihtiyacı vardı. Bunu da başardık. İnanılmaz bir efor sarf ettiler. İnanılmaz bir başarı kazandılar. Hepsinin alnından öpüyorum. Tokyo'da da derece istiyoruz. Bu takım bu güce sahiptir. İnşallah bu ülkeye bu güzelliğe yaşatacağız" dedi.

Takım kaptanı Eda Erdem ise "Şu görüntüyü hafızama kazımak istiyorum. Bu ilgi ve alakayı kendi imkanlarıyla kazandı. Gece gündüz çalışan bir takımımız var. Ülkemizin bu tür başarılara ihtiyacı varmış. Biz olimpiyatı hak ediyorduk. Asıl kahramanlar bizi orada yalnız bırakmayan gurbetçilerimizdi. Artık madalya için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vodafone Sultanlar Ligi’nde Normal Sezon Erdi
Vodafone Sultanlar Ligi’nde Normal Sezon Erdi
İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda Finalistler Belli Oldu
İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda Finalistler Belli...