TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’dan Yeni Yıl Mesajı
Reklam

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'dan Yeni Yıl Mesajı

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’dan Yeni Yıl Mesajı...

31 Aralık 2020 - 13:26

Bu yıl pandemi süreci ne kadar zorlu geçmiş olsa da Türk voleybolu adına sevindirici pek çok önemli başarıya imza attık. Tüm paydaşları ile voleybol ailesi, bu yıl elde ettiği başarılarla bir kez daha ülkemizin en başarılı takım sporu olmaya devam etti.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 7-12 Ocak 2020 tarihlerinde Hollanda’nın Apeldoorn kentinde düzenlenen 2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri’nde, tarihi bir başarıya imza attı. Elemelerden şampiyon olarak çıkan Filenin Sultanları, 2012 yılının ardından 2. kez bu başarıyı tekrarladı ve Tokyo’da yapılacak Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde etti.

19 Yaş Altı Kız Milli Takımımız, 22-30 Ağustos 2020 tarihlerinde Hırvatistan ve Bosna Hersek’in ev sahipliğinde düzenlenen U19 Kızlar Avrupa Şampiyonası’nı birincilikle tamamlayarak bizleri gururlandırdı. Genç Sultanlarımızın elde ettiği şampiyonluğun 30 Ağustos Zafer Bayramı’na denk gelmesi bizlerin ayrıca göğsünü kabarttı.

17 Yaş Altı Kız Milli Takımımız, Karadağ’ın ev sahipliğinde düzenlenen U17 Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda ülkemize gümüş madalya kazandırma başarısı gösterdi.

Pandeminin etkilerinin azaldığı, maçların oynanmaya başladığı günlerdeyse art arda gelen U19 ve U17 Kız Milli Takımlarımızın başarı haberleri, hepimizi çok mutlu etti. Ülkece moral ve motivasyona ihtiyaç duyduğumuz o günlerde, kızlarımızın başarısı hepimize çok iyi geldi. Başarıda emeği geçen sporcularımızı ve teknik ekiplerimizi tekrar kutluyorum.

Bu yılın son günlerini A Milli Erkek Takımımızın kamp süreciyle kapatıyoruz. Önümüzde ilk olarak, 12-16 Ocak 2021 tarihlerinde Kuzey Makedonya’nın ev sahipliği yapacağı 2021 CEV Erkekler Avrupa Şampiyonası Elemeleri turnuvası bulunuyor. Ümit ediyorum ki, Filenin Efeleri olarak istediğimiz sonucu alacak ve 2021 yılında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı elde edeceğiz.

Son olarak, 2021 yılının tüm dünyaya sağlık, barış ve huzur getirmesi en büyük arzumdur. Uluslararası arenada tüm kulüp temsilcilerimiz ve milli takımlarımızın başarılarına yenilerini ekleyerek çıtayı daha da yükseğe çıkaracaklarından hiç kuşkumuz yok. Başarılarla ve sağlıkla dolu bir yıl olmasını diliyorum.

Saygılarımla…

Mehmet Akif ÜSTÜNDAĞ

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vodafone Sultanlar Ligi’nde Normal Sezon Erdi
Vodafone Sultanlar Ligi’nde Normal Sezon Erdi
Mustafa Alpaslan:
Mustafa Alpaslan: "Tüm takımlarımızı kutluyorum"