TÜRŞAD Voleybol Takımı, Adilcevaz’da coşkuyla karşılandı
Reklam

TÜRŞAD Voleybol Takımı, Adilcevaz'da coşkuyla karşılandı

Voleybol Erkekler 1’inci Ligi’nde şampiyon olarak Efeler Ligi’ne yükselen Türkiye Şehit Aileleri Derneği (TÜRŞAD) Spor Kulübü'nün erkek voleybol takımı, Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde coşkuyla karşılandı.

02 Nisan 2022 - 21:22

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Alpaslan Endüstri Erkekler Voleybol 1'inci Ligi'nde mücadele eden Türkiye Şehit Aileleri Derneği (TÜRŞAD) Spor Kulübü'nün erkek voleybol takımı, Ankara’da düzenlenen play-off karşılaşmaları sonrası lig şampiyonu olarak Efeler Ligi’ne yükseldi.

Şampiyon olarak ilçeye dönen Adilcevaz TÜRŞAD Voleybol Takımı, Adilcevaz-Ahlat karayolunda karşılandı. Konvoyla şehir turu atan takım ve taraftarlar, belediye meydanında halaylar çekerek tezahüratlarla Bitlis’ten ilk kez bir takımın Efeler Ligi’ne yükselmesinin sevincini yaşadı.

2018 yılında Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde kurulan ve TVF 1. Ligi'nde mücadele eden TÜRŞAD, şampiyonluk kupasını ilçeye getirdi. Taraftarlar, TÜRŞAD'ı meşaleler yakıp, halaylar çekerek karşıladı.

Kulübü Başkanı Kadir Köstekçi, doğunun en küçük ilçelerinin birinden azmederek, inanarak, mücadele ederek bir şampiyon çıkarttıklarını belirtti.

"Her şey bir hayalle başladı ama şampiyonlukla sonuçlandı" diyen Köstekçi, şunları kaydetti:

"Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde hayallerle kurulan küçük bir takım yarın Türkiye'nin en büyük sportif organizasyonlarından biri olan Efeler Ligi'nde ilimizi ve ilçemizi temsil edecek. Bu kupanın kazanılmasında çok kişinin emeği var ama asıl emek hiçbir maçta bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımızındır. Ben bu kupayı 31 Mart 2016 tarihinde şehit edilen Savcımız Mehmet Selim Kiraz'a ve Bitlis halkına armağan ediyorum"

Kulüp yöneticisi Yunus Köstekçi, önümüzdeki sezon Efeler Ligi’nde mücadele edecek olmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "TVF 1'inci Lig B Grubu'ndan çıkarak ilk önce yarı finallerde mücadele ettik. Burada zorlu rakiplerimiz vardı. Rakiplerimizi eledikten sonra finallere yükseldik. Finallerde Ordu Akkuş Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Hekimoğlu takımlarına karşı mücadele ettik. İlk maçımızda Ordu Akkuş Belediyesi karşısında çok rahat bir galibiyet aldık. İkinci maçımızı Hatay Büyükşehir Belediyesi ile yaptık. Bu maçın zor olacağını biliyorduk ve bu maçtan kıl payı bir mağlubiyetle ayrıldık. Son maçımızı Bursa Hekimoğlu takımıyla yaptık. Bu maçtan da 3-0'lık galibiyetle ayrılıp lig şampiyonu olarak Efeler Ligi'ne yükseldik. Amacımız Efeler Ligi'ne yükselmekti ve bunu da başardık. Halkımıza söz vermiştik ve sözümüzü tutarak kupamızı ilçemize getirdik. Çok mutluyuz. Halkımızın sevinci ve mutluluğu her şeye değer. Efeler Ligi'nde Fenerbahçe ve Galatasaray gibi büyük takımlarla mücadele edeceğiz. İnşallah önümüzdeki sezon Efeler Ligi'nde de ilimizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz, bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eczacıbaşı Dynavit finali bırakmadı
Eczacıbaşı Dynavit finali bırakmadı
AXA Sigorta Efeler Ligi'nde Şampiyon HALKBANK!
AXA Sigorta Efeler Ligi'nde Şampiyon HALKBANK!