File derbisinde kazanan VakıfBank
Reklam

File derbisinde kazanan VakıfBank

Voleybolda Misli.com Sultanlar Ligi 2. haftasında derbi karşılaşmasında VakıfBank, Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 yendi.

12 Ekim 2021 - 23:44

Birinci set karşılıklı ataklarla 23. sayıya kadar sürdü. Eczacıbaşı’nda Boskovic, VakıfBank’ta Haak etkili ataklar yaptı. Son iki sayıyı alan VakıfBank, seti 25-23 kazandı.

İkinci set Eczacıbaşı Dynavit, çok etkili oyun sergiledi. Eczacıbaşı, Boskovic ve Heyrman'ın etkili oyunuyla seti 25-16 kazandı ve eşitliği sağladı: 1-1.

Üçüncü sette Eczacıbaşı etkili servislerle rakibini oyundan düşürdü. Boskovic'in sayılarıyla seti önde götüren ev sahibi, seti 25-23 kazandı ve 2-1 öne geçti.

Dördüncü sete VakıfBank iyi başladı. Köşelerden yaptığı ataklar ile önde götürdüğü seti VakıfBank, 25-19 kazandı ve skoru eşitledi: 2-2.

Tie-break setinde az hata yapan VakıfBank seti 15-11, maçı da 3-2 kazandı.

Eczacıbaşı Dynavit: 2 - VakıfBank: 3
Salon: Eczacıbaşı Spor Salonu
Hakemler: Erdal Akıncı, Metin Korkut
Eczacıbaşı Dynavit: Beyza Arıcı, Ognjenovic, Saliha Şahin, Heyrman, Boskovic, Hande Baladın (Simge Aköz, Adams, Merve Atlıer, Fatma Şekerci, Elif Şahin)
VakıfBank: Kübra Çalışkan, Cansu Özbay, Guimares, Ogbogu, Haak, Tuğba Şenoğlu (Ayça Aykaç, Zehra Güneş, Buket Gülübay, Bartsch-Hackley, Meryem Boz, Derya Cebecioğlu)
Setler: 23-25, 25-16, 25-23, 19-25, 11-15
Süre: 153 dakika (30, 32, 36, 33, 22)

Karşılaşmanın ardından VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti ve oyuncular Cansu Özbay ile Ayça Aykaç açıklamalarda bulundu.

Guidetti: “Bugün her şeye hazırdık" 

Zaferden duyduğu memnuniyeti dile getiren Giovanni Guidetti “Bugün güçlü bir takıma karşı oynadık. Eczacıbaşı Dynavit harika bir maç çıkarttı. Boskovic de günün etkili isimlerindendi. Ancak biz de bugün her şeye hazırdık. Gabi ve Ayça özellikle çok iyi bir maç çıkarttı. Derya oyuna girdiğinde oldukça etkili oldu. Tuğba ilk setin iyi isimlerindi. Hala olabileceğimizin en iyisinden uzaktayız ancak buna rağmen kazanmış olmak oldukça mutluluk verici” ifadelerini kullandı.

VakıfBank’ın pasörü Cansu Özbay ise “Bugün bu önemli maçı kazandığımız için çok mutluyum. Takım olarak geriye düşmüş olsak da ortaya koyduğumuz takım oyunu ile maçı kazanmayı bildik. Rakibimiz de çok iyi oynadı. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Ayça Aykaç ise “Bizim için zorlu bir maçtı. İnişlerimiz ve çıkışlarımız oldu. Skorda  geriye düşmüş olsak da toparlanmayı bildik ve çok güzel bir iş başardık” dedi.

VakıfBank sezonun üçüncü haftasında 16 Ekim Cumartesi, 13.00’te Fenerbahçe Opet’i VakıfBank Spor Sarayı’nda ağırlayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Halkbank'tan 9. Kupa Voley Şampiyonluğu!
Halkbank'tan 9. Kupa Voley Şampiyonluğu!
AXA Sigorta Kupa Voley'de Halkbank ikinci finalist
AXA Sigorta Kupa Voley'de Halkbank ikinci finalist