Gençlik ve Spor Bakanlığı ile YÖK Arasında İşbirliği...
Reklam

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile YÖK Arasında İşbirliği Protokolü Devam Ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı uluslararası seviyede başarı kazanan elit sporcuların vakıf üniversitelerinde tam burslu okuyabilmesiyle ilgili 24 vakıf üniversitesiyle daha protokol imzaladı.

12 Mart 2020 - 20:46

Bakanlık Merkez Bina’da gerçekleştirilen imza törenine; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, federasyon başkanları, üniversite rektörleri ve milli sporcular katıldı.

Bakan Kasapoğlu, yaptığı konuşmada, yakın zamanda Türk sporu için çok sevindirici tarihi bir gelişme yaşandığını ve 28 vakıf üniversitesinin katılımıyla, “Vakıf Üniversitelerinden Türk Sporuna Yükseköğretimde Yüzde Yüz Destek” temalı bir mutabakat adımı atıldığını hatırlatarak, “Bu mutabakatla milli sporcularımızın, vakıf üniversitelerinde ücretsiz olarak eğitim görmelerinin önünü açtık. Bu adım sonrasında spor camiamızdan çok olumlu geri dönüşler aldık. Bugün 28 vakıf üniversitemize ek olarak, 24 vakıf üniversitemizle daha bu mutabakata imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gelişmeyle milli sporcularımız, toplamda 52 vakıf üniversitesinde ücretsiz olarak eğitim görme fırsatına kavuşmuş oluyor” dedi.

Vakıf üniversitesini kazanan milli sporcuların bölüm farketmeksizin yüzde 100 burslu üniversite tahsilini sürdürebileceğine dikkati çeken Bakan Kasapoğlu, “Bu şekilde ailelerin ve sporcuların, okul mu, yoksa spora devam mı konusundaki tereddütlerini de büyük ölçüde bertaraf etmiş olacağız. Ve inşallah gelecekte bu örnek gençlerimizi hem profesyonel hayatlarında, hem de spor kariyerlerinde kazandıkları başarılarla çok daha önemli yerlerde göreceğiz. Mutabakatımız, milletimize, gençlerimize ve Türk sporuna hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

“Spor kültürünü yaygınlaştıracağız”

Gençleri dinleyen ve katılımları önemseyen bir bakanlık olduklarını ifade eden Bakan Kasapoğlu, “Attığımız bütün adımları öncelikle onların istek ve taleplerini dikkate alarak şekillendiriyoruz” dedi.

Türkiye’de sporda hedeflerin belli olduğunu vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Spor kültürünü yaygınlaştıracağız ve her yaştan, herkesin daha fazla spor yaptığı bir Türkiye hedefimize ulaşacağız” ifadelerini kullandı. Bu noktada önemli adımlar atıldığını, atmaya da devam edileceğini kaydeden Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Elit sporcu yetiştirmek ve uluslararası müsabakalarda ülkemizi en güçlü şekilde temsil etmek için bundan sonra önümüze çıkabilecek her engeli de aynı kararlılıkla aşacağız. 24 vakıf üniversitesiyle imzalanan ‘Yüzde Yüz Sporcu Bursu Mutabakatı’, sporumuz için attığımız tarihi adımlardan biridir. Ben bu vesileyle, bugün bizlerle beraber olan 24 vakıf üniversitemize, desteklerini esirgemeyen rektörlerimize bir kere daha huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Mutabakat metnimiz bir kez daha Türk sporu için, gençlerimiz için, milletimiz için hayırlı, uğurlu olsun.”

Bakan Kasapoğlu, konuşmasının ardından üniversite rektörleriyle ayrı ayrı protokolü imzaladı. Bakan Kasapoğlu, imzaların ardından törene katılan rektörler, federasyon başkanları ve milli sporcularla fotoğraf çektirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vodafone Sultanlar Ligi’nde Normal Sezon Erdi
Vodafone Sultanlar Ligi’nde Normal Sezon Erdi
Mustafa Alpaslan:
Mustafa Alpaslan: "Tüm takımlarımızı kutluyorum"